spot_img
10.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 4, 2024
Altele
    AcasăEconomicExclusiv: unde a lucrat „neamțul” propus la şefia CEO!

    Exclusiv: unde a lucrat „neamțul” propus la şefia CEO!

    În CV-ul său apar contracte în Malaezia, Coreea de Nord, China și… România

    Numirea lui Klaus Leiders în unul din posturile de conducere din Directoratul Complexului Energetic Oltenia pare tot mai plauzibilă, având în vedere că informația nu a fost negată până acum. Între timp, o căutare mai amănunțită a scos la iveală CV-ul „neamțului”, în care apar firme foarte interesante, producătoare de… pudră de talc, asfalt sau chiar extracția de minerale prețioase. Leiders este plimbat cam prin toate colțurile lumii, după câte reiese din CV, respectiv prin China, Coreea de Nord, Vietnam, Malaezia dar și, culmea, România, la o firmă de construcții din Ploiești. Interesant este, însă, că ultima firmă care îi apare în CV, K&K Engineers și pentru care lucrează acum în Siberia, pare aproape inexistentă, informațiile legate de ea fiind foarte puține. Surprinzător sau nu, firma îl trimite, din nou, în România…

    neamt-3

    Contract de un an în România

    Klaus Leiders și-a început cariera în 1992, la o companie germană, Thyssen Minind, unde a lucrat până în anul 1995. După aceea, nu mai există nicio informație legată de locul de muncă al neamțului, abia în 2002 apărând drept Manager Zonal la Basalt AG, din Mitterteich, Germania, o firmă care se autoproclamă drept „cel mai mare producător de agregate și asfalt” din țara respectivă. Lucrează aici până în septembrie 2007, o lună mai târziu, în octombrie 2007, semnând un contract de un an de zile cu Kemna Adreae Bau, din Pinneberg, Germania. Firma îl trimite, însă… în România, la subsidiara Kemna Materiale de Construcții din comuna Păulești, județul Prahova, ca Manager de Proiect. Activitatea lui aici s-a rezumat la cumpărarea de terenuri pentru construcţia unei șosele ocolitoare a municipiului Zalău, din Cluj, fiind angajat să pregătească șantierul, în vederea demarării proiectului.

    De la Prahova… în Coreea de Nord

    Contractul de un an expiră în septembrie 2008, iar Leiders ajunge din Prahova direct în China și, mai apoi, în Coreea de Nord, trimis de firma la care se mută tot ca Manager de Proiect, Mondo Minerals B.V., din Amsterdam, Olanda. Firma, conform paginii oficiale, este al doilea mare producător de… pudră de talc din lume. Conform informațiilor din CV, aici s-a ocupat de managementul producției, Controlul Tehnic de Calitate.

    neamt-1

    A căutat aur în Kyrgyzstan și Malaezia

    După doi ani și o lună, în octombrie 2010, Leiders își schimbă din nou locul de muncă, ajungând la Centerra Gold Inc, o companie minieră auriferă din Kyrgyzstan, țară aflată la granița dintre China și Kazahstan. Sau, mai bine spus, la subsidiara din țara asiatică, pentru că, potrivit informațiilor oficiale, Centerra Gold Inc. este o companie cu sediul în Toronto, Canada. La această companie, Leiders ocupă postul de manager de proiect, activitatea de bază fiind dezvoltarea producției în exploatarea auriferă de subteran. Nu stă aici decât un an, ulterior, în semtembrie 2011, mutându-se la altă firmă, tot canadiană și tot axată pe extracția de zăcământ aurifer, respectiv Olympys Pacific Minerals. Firma îl ține pe continentul asiatic, fiind trimis în Vietnam și Malaezia.

    Înapoi în România, via… Siberia

    neamt-2După experiența în Malaezia și Vietnam, Leiders își schimbă iarăși locul de muncă, figurând, din iulie 2012 și până în prezent, ca director general la K&K Engineers, o firmă din Obernzell, Germania. Firmă proprie, după câte se pare, înființată într-un orășel din sudul Germaniei, aflat pe malul Dunării, aproape de granița cu Austria. Informații despre companie sunt, însă, foarte greu de găsit, ceea ce se știe fiind doar că se ocupă cu studii de fezabilitate pentru companii miniere, fie care extrag zăcământ aurifer, fie cărbune. În CV-ul lui Leiders se menționează că societatea sa de consultanță prestează servicii pentru o companie minieră carboniferă din regiunea Kuzbas din Siberia, pe teritoriul Rusiei. Mai mult, conform CV-ului, K&K Engineers are în plan dezvoltarea unei exploatări de… pudră de talc în România, pe un proiect gen „brown field”. Adică undeva unde o astfel de exploatare există, dar trebuie modernizată. Asta, bineînțeles, dacă nu cumva rămâne la Complexul Oltenia…

    Nu prea vorbește românește

    Una peste alta, CV-ul său dezvăluie și aspectul cel mai vehement criticat: nu vorbește românește. Ei bine, vorbește dar, conform informațiilor, are o „competență limitată de lucru”. Altfel spus, știe să salute și să întrebe unde este baia, dar îi va fi ceva mai greu să se înțeleagă cu minerii când vor trebui să discute despre halde de steril, straturi de cărbune sau prime de murături.

    Te-ar mai putea interesa

    4 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: