spot_img
Altele
    AcasăEvenimentIncredibil! Au stat cu mortul în mașină ore în șir pentru că...

    Incredibil! Au stat cu mortul în mașină ore în șir pentru că vameșii nu i-au lăsat să intre în România!

    vama nadlacO familie din Gorj a fost nevoită să aștepte ore în șir cu mortul în mașină, în Vama Nădlac. Angajații de la vamă au sesizat că în autoturismul oprit se afla o persoană decedată fără pașaport mortuar, așa cum cere legea, motiv pentru care nu a permis familiei să intre pe teritoriul României. Bărbatul decedase în urmă cu doar câteva ore, în drum spre casă, din cauza unei boli incurabile.

    Și-a dat ultima suflare în Vama Nădlac

    Dumitru Cârstoc, în vârstă de 58 de ani, din Crasna, plecase la fiica lui stabilită în Germania, după ce a fost diagnosticat cu o boală necruțătoare, cancer pulmonar. Acesta a mers în străinătate în speranța că va beneficia de tratament mai bun, care să îi mărească speranța de viață. Din păcate, starea gorjeanului s-a agravat, astfel că medicii i-au spus să meargă acasă pentru că nu mai pot face nimic. Pentru a ajunge la domiciliu, fratele lui Dumitru Cârstoc a plecat cu acesta în maşină, spre România, însă pe drum bolnavul a murit. „Era extrem de grav bolnav în urma unei boli de cancer. După tratamente într-un spital din Germania, ni s-a spus să-l luăm acasă, pentru că nu mai sunt şanse. S-a întâmplat ca să fie o coadă imensă de doi kilometri şi am pierdut o oră şi jumătate, timp în care era în permanenţă alimentat cu oxigen. Pe drum, în apropiere de vamă sau chiar în vamă a murit. Nu mai respira. Le-am spus vameşilor maghiari ce s-a întâmplat, pentru că sunt un om cinstit şi ne-au lăsat să trecem. Am trecut în partea românească, unde am fost puşi să aşteptăm sub o copertină ca să cheme un doctor legist român. Vameşii au spus că trebuie să ne întoarcem în Ungaria. Ne-am opus şi au venit nişte jandarmi să ne constrângă. Am trecut de partea cealaltă a gardului. Maghiarii au trimis un medic legist şi un poliţist. Ei şi-au declinat competenţa, nefiind pe teritoriul ungar. Omeneşte, ei au făcut o verificare dacă e un deces suspect. S-au analizat documentele de la spital. În loc să se ocupe românii, se ocupă maghiarii“, a spus fratele persoanei decedate.

    „Cadavrul a început să emane un miros insuportabil”

    Vameșii români s-ar fi purtat îngrozitor cu familia îndoliată, care a fost nevoită să stea cu mortul în mașină câteva ore, fratele celui decedat precizând că în acest timp, cadavrul a început să emane un miros insuportabil. „Avem parte de un tratament execrabil. Noi suntem pe teritoriul României, am trecut de pancarda «Bine aţi venit în România». Maghiarii ne-au dat un bax cu apă minerală şi ne-au chemat să stăm într-un spaţiu cu aer condiţionat. Vameşii români vor să ne forţeze să semnăm nişte hârtii ca să mergem la Szeged. Oamenii fac poze şi trimit pe Facebook. Este o situaţie nemaiîntâlnită. Sunt trei maşini de poliţie maghiare şi de morgă. Aşteaptă să cedem nervos. Este discutabilă secunda morţii. Medicul maghiar a stabilit că decesul a avut loc cu 4-5 ore în urmă, ceea ce corespunde cu intrarea noastră în vamă, pe teritoriul României”.

    În cele din urmă, familia a fost lăsat să meargă la un spital din Arad pentru efectuarea necropsiei, iar bărbatul a fost dus la Crasna pentru a fi înmormântat creștinește.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: