spot_img
Altele
    AcasăNews AlertInspectorii veterinari au descoperit E-Coli în carnea dintr-un supermarket

    Inspectorii veterinari au descoperit E-Coli în carnea dintr-un supermarket

    Inspectorii veterinari au descoperit prezența Escherichia Coli (E-Coli) verotoxigenă la șapte probe prelevate din carne și produse lactate comercializate în supermarketuri și carmangerii din județele Vâlcea, Teleorman, Bistrița Năsăud și Buzău, a anunțat, luni, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

    Astfel, în perioada 17 — 28 octombrie, în cadrul Planului Național de Control al alimentelor, au fost prelevate și analizate 114 probe de carne (carcase ovine și bovine, carne tocată vită, mici din carne de porc și vită, pulpă vită, cârnați proaspeți, burger vită, pastramă carne tineret bovin, pulpă de oaie, cârnăciori vită oaie) și de lapte și produse din lapte (lapte crud vacă, cașcaval clasic, telemea de vacă, cașcaval de capră, cașcaval afumat Apuseni, brânză de capră și caș de vacă). Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii și supermarketuri aflate în 24 de județe și în municipiul București.

    În urma controalelor, inspectorii sanitar-veterinari au descoperit prezența E-Coli în carne de porc și vită, care era comercializată într-un supermarket din județul Vâlcea, în pastă de mici aflată într-o carmangerie din județul Teleorman și în cașcavalul comercializat de un magazin alimentar din județul Teleorman. De asemenea, trei probe recoltate de pe suprafața carcasei de ovine au confirmat prezența bacteriei la un abator din județul Bistrița Năsăud, precum și pe o altă probă recoltată de pe suprafața carcasei de ovine la un abator din județul Buzău.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: