spot_img
8.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăEconomicFostul preşedinte al Consiliului de Supraveghere, martor în dosarul „Bani pentru Medinţu”!...

    Fostul preşedinte al Consiliului de Supraveghere, martor în dosarul „Bani pentru Medinţu”! Va fi audiat

    Dosarul Bani pentru Medinţu se judecă pe fond la Tribunalul Gorj şi a început audierea celor în cauză. Primii care au răspuns la întrebările judecătorului au fost Dorina Jianu şi Daniel Antonie. Cei doi au povestit cum s- au desfăşurat lucrurile în momentul în care au fost acordate plăţile compensatorii lui Aurelian Medinţu.

    Cea mai aşteptată declaraţie este a lui Medinţu şi va fi audoat la următorul termen di data de 22 noiembrie, deoarece a fost de acord să ia banii şi să plece din companie, după care a spus public, că i- au fost acordaţi ilegal. Practic s- a autodenunţat în presă. Ciudat este că a făcut acest lucru, după ce a semnat pentru primirea banilor, iar suma de aproximativ 120 de mii de lei, deja o avea în cont. După momentul autodenunţului public, au intervenit şi procurorii, dar Medinţu nu a păţit absolut nimic. Directorul general de la vremea respectivă, Laurenţiu Ciobotărică, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar Daniel Antonie şi Dorina Jianu au fost puşi sub control judiciar. Acuzaţia este de abuz în serviciu.
    Apropiaţii lui Medinţu au spus la momentul respectiv, că ar fi acceptat banii, în urma unui plan pus la cale împreună cu Laurenţiu Ciurel, tocmai pentru a i se întocmi lui Ciobotărică un dosar şi astfel să fie îndepărtat de la conducerea CEO, lucru care s- a şi întâmplat, deoarece instanţa nu l- a mai lăsat să işi exercite funcţia şi a rămas Director Financiar. Aşa s- ar explica de ce Medinţu a acceptat banii şi după a spus public că nu trebuie să îi primeasc, daca ipoteza este adevarata.

    Mai mult decât atât, Medinţu a participat şi la şedinţa de directorat la care s- a votat pentru acordarea plăţilor compensatorii, dar fiind vorba de el, nu a votat. A rămas însă la şedinţă, pentru a fi cvorum.

    Un alt personaj cheie, în acest dosar, este şi Cristian Radu, fostul preşedinte al Consiliului de Supraveghere. Va fi şi el audiat de judecătorul de caz , in calitate de martor. Tot în calitate de martor va fi audiată şi Delia Slăvulete, secretara Consiliului de Supraveghere. Cristian Radu ar fi un apropiat al lui Laurenţiu Ciurel, iar declaraţiile sale au fost împotriva lui Ciobotărică, deşi plecarea lui Medinţu a fost realizată cu acordul ambelor părţi, adică Medinţu şi Consiliul de Supraveghere, condus de Cristian Radu.

    Procurorii le impută celor 3, Ciobotărică, Antonie şi Jianu faptul că nu directoratul trebuia să- i dea banii lui Medinţu, ci Consiliul de Supraveghere.

    Războiul între Ciurel şi Ciobotărică a apărut în momentul în care, actualul director al Diviziei Financiare, a făcut publică pierderea pe anul 2015. O pierdere istorică. In 2014 şi 2015 Complexul a avut pierderi de 1,6 miliarde de lei. Suma fost contestata public de Laurenţiu Ciurel, dar noua conducere a făcut lumină atunci în privinţa situaţiei financiare a CEO, lucru care l- a făcut pe Ciurel să îşi facă un blog, unde de cele mai multe ori vorbeşte despre Ciobotărică şi faptul că nu are pregătirea necesară pentru a conduce Complexul. Nu a scris însă un cuvânt despre acţiunile sale din timpul mandatului.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: