spot_img
Altele
    AcasăNews Alert64 de percheziţii la un grup infracţional specializat în fraude infrormatice și...

    64 de percheziţii la un grup infracţional specializat în fraude infrormatice și spălare de bani

    Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au efectuat, în această dimineaţă, 64 percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi efectuat licitaţii frauduloase, pe site-uri de vânzări de bunuri. 74 de persoane vor fi conduse la audieri.

    Astăzi, peste 260 de poliţiştii din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R. și de la structurile de combaterea a criminalităţii organizate din Vâlcea, Piteşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Ploieşti, Neamţ, Hunedoara, Dâmboviţa, Buzău, Botoşani, Vrancea, Olt și Vaslui, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea, au efectuat 64 de percheziţii domiciliare.

    Perchezițiile au fost desfășurate în 9 judeţe şi în municipiul Bucureşti: 26 în judeţul Vâlcea, 15 în judeţul Cluj, 14 în municipiul Bucureşti, 2 în judeţul Buzău, 2 în judeţul Bihor și câte una în județele Hunedoara, Dâmboviţa, Botoşani, Neamţ şi Dolj.

    Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii aprilie 2015, pe raza municipiului Bucureşti, s-ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii de infracţiuni de fraudă informatică, fals informatic şi spălare de bani.

    Până în prezent, ar fi fost racolate persoane care ar fi deschis conturi în străinătate (aproximativ 230) şi în România (aproximativ 120), la grupul infracţional aderând mai mulţi membri, pentru a induce în eroare victimele prin intermediul comunicărilor on-line.

    Grupul infracţional este structurat pe 3 paliere. Astfel, coordonatorul reţelei şi alţi membri ar fi racolau persoane, cetăţeni români şi străini, dispuse să deschidă conturi bancare.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: