Potrivit conducerii Direcției Sanitar Veterinare Gorj, un control la o unitate de tip fast food din municipiul Târgu-Jiu a avut loc pe 8 noiembrie, iar analizele de laborator au confirmat pe 18 noiembrie prezența bacteriei E-Coli în carnea de bovină analizată. Este vorba despre o cantitate de 257 de kg de carcasă bovină, care între timp a fost transformată în amestec pentru hamburgeri. După primirea confirmării de la analizele de laborator, carnea rămasă neprocesată a fost distrusă. Potrivit autorităților, carnea fiind gătită la temperaturi ridicate, riscul îmbolnăvirii a scăzut și, de asemenea, nu au fost primite semnale/sesizări de îmbolnăviri după consumarea cărnii de bovină de la acest fast food.
„A fost efectuat un control la o unitate de tip fast food din Gorj pe data de 8 noiembrie, fiind analizată carcasă de bovină care avea toate documentele în ordine și care era primită pe 4 noiembrie de la un abator din județul Mehedinți. Pe 18 noiembrie, prezența E-Coli a fost confirmată de analizele de laborator. A fost comercializată aproape toată cantitatea de carne, la acel fast food, fiind neutralizate după 30 de kg de oase. Inspectorii DSV Gorj au impus măsurile necesare, activitatea unității a fost suspendată și a fost aplicată și o sancțiune de 2.000 lei. S-au dispus măsuri de igienizare, dezinfecție și au fost dispuse analize și teste de sanitație. S-a luat legătura și cu DSV Mehedinți pentru a efectua verificări la abatorul de unde a fost primită carnea”, a spus medicul Nicolae Călescu, directorul DSV Gorj.