spot_img
Altele
    AcasăNews AlertCe GRUPURI DE INTERESE ameninţă siguranţa naţională

    Ce GRUPURI DE INTERESE ameninţă siguranţa naţională

    Energia este un sector cu mari interese financiare, cu grupuri de interese puternice și active, iar legislaţia este modificată uneori în mod conjuctural, fără transparenţa necesară, ceea ce are un impact chiar asupra securităţii naţionale. Asta se arată în Strategia Energetică 2016- 2030, pusă recent în dezbatere pe site-ul Ministerului Energiei, scrie EvZ.

    De asemenea, Ministerul mai arată că bazinul Mării Negre a devenit, în ultimii ani, un mediu de risc politic mărit, iar evenimentele din vara anului 2016 din Turcia au efecte asupra mediului investițional din această țară, cu impact potențial asupra securității energetice europene.   Interconectarea cu sistemele de transport de gaze din statele vecine, deşi necesară pentru asigurarea securităţii în aprovizionare, necesită investiții în capacități IT. Până acum, licitațiile pentru importul dinspre Ungaria și rezervările de capacitate asociate, dar și pentru capacitatea pe firul Isaccea-Negru Vodă I au avut loc pe platforme externe, se mai arată în proiectul de Strategie.

    O altă vulnerabilitate internă de securitate energetică este problema complexurilor energetice pe bază de lignit și huilă. EVZ vă prezintă, pe larg, aceste riscuri, aşa cum apar descrise în proiectul Strategiei Energetice a României.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: