spot_img
Altele
    AcasăNews AlertGuvernul a aprobat a doua rectificare bugetară din acest an

    Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară din acest an

    Guvernul României a adoptat astazi a doua rectificare bugetara din acest an. Astfel, după cum informează Guvernul într-un comunicat sunt alocate 1,7 miliarde de lei la bugetele locale, este vorba de sume defalcate din taxa pe valoare adaugata pentru finantarea cheltuielilor autoritatilor administratiei publice locale. Banii vor utilizati pentru cheltuieli de personal in invatamant, pentru programul “Masa calda”, pentru asistenta sociala. Dar cea mai mare parte din suma, 938,3 milioane lei, este destinată echilibrării bugetelor locale. De asemenea, se asigura 1,25 miliarde de lei pentru Programul National de Dezvoltare Locala, aflat la Ministerul Dezvoltarii Regionale, sume care vor acoperi platile necesare pana la finalul acestui an pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii scolare si de drumuri.

    Potrivit unui comunicat al Guvernului, “prin rectificarea bugetara se asigura sumele necesare platii integrale a drepturilor de asistenta social – indemnizatii pentru cresterea copilului, ajutoare sociale, alocatii de stat pentru copii, indemnizatii pentru persoane cu handicap -; plata drepturilor salariale aferente personalului bugetar, precum si pentru plata pensiilor militare recalculate si restituirea sumelor cuvenite”.

    De asemenea, Guvernul a adoptat rectificarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2016, asigurand fondurile necesare pentru plata integrala si la timp a drepturilor de asigurari sociale.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: