spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
luni, iunie 3, 2024
Altele
    AcasăNews AlertSute de câini de la Centrul de Ecarisaj riscă să moară de...

    Sute de câini de la Centrul de Ecarisaj riscă să moară de frig

    Peste 200 de câini de la Centrul de Ecarisaj din Cluj riscă să moară de frig, după ce sistemul de încălzire s-a defectat chiar înainte de Crăciun. Reprezentanții centrului susțin că reparația constă în înlocuirea unei piese importate. 

     

    „Avem o firmă care trebuie să ne asigure service-ul şi până acum s-a prezentat, a văzut în ce constă problema, menţionând că nici ei nu erau foarte lămuriţi. Problema implică partea de adăpost de câini adulţi ce cuprinde peste 200 de câini şi a apărut puţin înainte de Crăciun şi încă nu avem o rezolvare tehnică a problemei. Încă aşteptăm. Avem un sistem de arzătoare pe gaz cu arzătoare suspendate la aproximativ doi metri pe culoar deasupra cuştilor, cu termostat. Prima bănuială e că ar fi nevoie de schimbarea unor piese care nu se găsesc în ţară şi care trebuie comandate. Sistemul de încălzire este cel original, au mai fost mici probleme pe parcurs la sistem, dar le-am remediat. S-a mai întâmplat să nu meargă unul-două arzătoare”, a explicat Cristian Pop, reprezentant Centru Ecarisaj.

    Medicii veterinari atenționează asupra riscurilor la care sunt supuse patrupedele. „Începe să scadă temperatura corpului, apare hipotermia, din acel punct nu se mai pot mişca şi, implicit, câinele poate să moară dacă nu se intervine şi nu se încălzeşte. Ar trebui asigurată o masă caldă pe zi, chiar să mănânce de mai multe ori pe zi şi ceva aşternut unde se pot cuibări, cum ar fi paie sau fân”, a spus medicul veterinar Sarkany Erzsebet Emese.

    Asociaţiile de protecţie a animalelor fără stăpân au făcut apel la oamenii din Cluj să adopte patrupedele până la ieşirea din iarnă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!