spot_img
Altele
    AcasăNews AlertSoluția lui Romanescu pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari

    Soluția lui Romanescu pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari

    Marcel Romanescu, consilier local al PNL, scrie pe Facebook, că probleme cu câinii sunt în tot judeţul, nu numai la Târgu-Jiu.

    „Tratând problema la nivel judeţean, putem să ne coordonăm mult mai uşor la nivel de primării. O idee în acest sens ar fi crearea unei asociaţii la nivelul Consiliului Judeţean care să cuprindă reprezentanţi ai tuturor celor 70 de localitati gorjene. Această entitate ar putea gestiona mult mai eficient problema câinilor fără stăpân creând o serie de padocuri mai mari, în afara localităţii, în anumite zone asupra cărora se va putea decide în funcţie de necesităţi şi unde vor putea fi aduşi câinii fără stăpân din toate oraşele. Aceste centre ar putea fi finanţate prin accesarea unor fonduri europene şi ar putea fi susţinute cu bani de la fiecare primărie. În paralel, fiecare primărie va putea monitoriza situaţia câinilor pe raza localităţilor aparţinătoare, îi va putea ridica de pe străzi şi transporta către padocurile apropiate. Totodată, fiecare primărie ar putea să ducă o campanie de constientizare a populaţiei asupra necesităţii sterilizării câinilor din gospodării sau ai celor de companie. În acest fel preconizez că într-o perioadă relativ scurtă se vor vedea şi rezultatele. Noile centre vor putea fi amenajate în aşa fel încât să primească vizitatori în vederea adopţiei, dar şi pentru transparentizarea activităţii padocurilor respective în aşa fel încât să nu existe nici un fel de probleme în ceea ce priveşte legislaţia din domeniul protecţiei animalelor.
    Pentru hrana animalelor, în afară de fondurile asigurate de primării, se pot încheia contracte cu unităţile de alimentaţie publică şi cu societăţile care comercializează produse alimentare (magazine alimentare, supermarketuri, etc) pentru preluarea alimentelor al căror termen de garanţie se apropie de sfârşit”, spune Marcel Romanescu.

    Te-ar mai putea interesa

    3 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: