spot_img
Altele
    AcasăNews AlertFoşti consilieri locali și doi primari, găsiţi incompatibili de ANI

    Foşti consilieri locali și doi primari, găsiţi incompatibili de ANI

    Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate și existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul a 13 foști și actuali aleși locali, iar printre cei care au încălcat legea se numără şi doi foşti consilieri locali din judeţul Olt precum şi doi primari din Mehedinţi.

    Astfel, potrivit unui comunicat al ANI, Ristel Lincă, fost consilier local al comunei Izbiceni, şi Florica Costina Ene, fost consilier local al oraşului Corabia, sunt cei doi aleşi din Olt găsiţi incompatibili de inspectorii de integritate.

    În perioada 21 iunie 2012 – 25 iunie 2016, Ristel Lincă a deţinut simultan funcția de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă, în cadrul aparatului propriu al Consiliului Local al comunei Izbiceni. Astfel, fostul consilier local a încălcat dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, care prevede că „funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu: (…) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv”.

    Florica Costina Ene a fost găsită incompatibilă de inspectorii de integritate pentru că, în timp ce era consilier local al oraşului Corabia, firma soţului său a încheiat un contract de servicii cu administraţia locală. „În perioada exercitării mandatului de consilier local, S.C. Ene Procons S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia soțul persoanei evaluate deține calitatea de asociat unic și administrator) a încheiat un contract de servicii în valoare de 25.000 lei (fără TVA), cu orașul Corabia”, se arată în comunicatul ANI.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: