spot_img
13.9 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
    AcasăActualitateLucrări în premieră pe Defileul Jiului

    Lucrări în premieră pe Defileul Jiului

    Materiale folosite în premieră la lucrările de pe Defileul Jiului! Constructorii spanioli care lucrează la reabilitarea DN 66 folosesc o plasă metalică specială aplicată peste stratul de asfalt în zona dalelor de beton.

    Infrastructura din zona Defileului s-a degradat considerabil de-a lungul anilor, însă constructorul care modernizează acum șoseaua dă asigurări că a găsit soluția pentru a proteja așa cum se cuvine respectivul tronson de drum. Este vorba despre o plasa din oțel, realizată de o societate din străinătate. Noile materiale folosite în Defileul Jiului preiau toate vibrațiile și asigură o rezistență mai bună a asfaltului. „În Defileu se lucrează intens și, acum, pentru prima dată în România, se utilizează o plasă făcută de o firmă străină ce se aplică pe asfalt, însă lucrarea este făcută de inginerii români. Mai exact, după ce tronsonul a fost egalizat și au fost decomprimate, s-a dispus un strat de asfalt de 6 cm, după care aceste plase se pun peste și se toarnă un alt tip de asfalt. Este o metodă care are menirea de a prelua toate forțele ce apar pe drum. Inginerii noștri de drumuri de specialitate și-au dat acceptul după ce, inițial, s-a testat produsul. Plasa se folosește pe o distanță de 17 km și este din oțel. Aplicarea ei nu include alte costuri, ci banii sunt cei alocați pentru proiect” a declarat Ion Tudor, șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

    Valoarea contractului efectuat pe Defileul Jiului depășește 185 de milioane de lei. Lucrarea a fost blocată ani la rând, DN 66 fiind considerat cel mai păgubos tronson de drum din Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: