spot_img
22.4 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertAnunțul de la Fisc care îi sperie pe toți românii. Inspectorii ANAF...

    Anunțul de la Fisc care îi sperie pe toți românii. Inspectorii ANAF nu mai iartă pe nimeni

    Ministerul Finanțelor trece la următorul nivel în materie de control fiscal: angajații ANAF vor face comunicarea cu contribuabili rău-platnici chiar la domiciliul acestora.

    Regulile prin care autoritățile fiscale comunică documentele pe care le emit contribuabililor ar putea suferi modificări importante, conform unui proiect de act normativ aflat în dezbatere publică.

    Mai exact, actele administrativ-fiscale vor putea fi comunicate inclusiv de către angajații Fiscului la domiciliul fiscal. În caz de refuz sau dacă nu va fi găsit nimeni, se va pune o înștiințare pe ușă.

    Ministerul Finanțelor vrea să introducă o nouă modalitate prin care să comunice actele administrativ-fiscale către firme și persoanele fizice, aceasta fiind una dintre propunerile incluse recent într-un proiect de ordonanță a Guvernului.

    Mai precis, actele administrativ-fiscale tipărite vor putea fi comunicate chiar de angajații proprii ai Fiscului, în cazuri mai deosebite. Acest lucru se va face prin remiterea sub semnătură, la domiciliul fiscal al companiei, ori împuternicitului/curatorului acesteia.

    „Prin excepție (…), organul fiscal competent poate decide comunicarea actului administrativ fiscal emis pe suport hârtie, prin remiterea, sub semnătură, la domiciliul fiscal al contribuabilului/plătitorului ori împuternicitului sau curatorului acestuia, prin angajații poprii ai organului fiscal”, scrie în propunerea de act normativ citata de AvocatNet, cu precizarea că, în caz de refuz sau dacă nu este găsit nimeni la adresa de comunicare, se va afișa pe ușă o înștiințare.

    Practic, în cazul refuzului, se va considera că, la data afișării înștiințării, comunicarea actului administrativ-fiscal a fost făcută. Iar dacă nu este găsit nimeni la domiciliul fiscal, contribuabilul va putea să se prezinte la Fisc, în maximum 15 zile de la afișare, pentru comunicarea documentului.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: