spot_img
Altele
    AcasăNews AlertVezi ce îi cere Laurian Stănchescu edilului Romanescu

    Vezi ce îi cere Laurian Stănchescu edilului Romanescu

    Publicistul Laurian Stănchescu, promotor al mai multor proiecte culturale importante, a revenit în Gorj, unde, astăzi se va întâlni cu președintele CJ -Cosmin Popescu. „La ora 11,00 am întâlnire cu dl Cosmin Popescu la Consiliul Județean, apoi merg la Primărie să redepun acest Memorandum. Am venit în Gorj pentru Celebrarea lui Brâncuși de la Chișinău, voi merge acolo. Vine acolo și dl. Cosmin Popescu, reprezintă Gorjul”, a spus Laurian Stănchescu.

    Iată memorandumul publicistului:

    „Memorandum pentru Eroii Gorjului!

    Domnului Marcel Romanescu, Primarul Municipiului Târgu Jiu Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu

    Vă scriu în virtutea unui principiu care guvernează națiunile spirituale și istorice, el ar trebui să se regăsească și în gândirea domniilor voastre, doar decideți soarta gorjenilor descendenți din neam de eroi. Cer plenitudine pentru Gorj și gorjeni! Acest principiu se numește „sacralizarea memoriei” celor care au dat identitate Gorjului și românismului, au luminat calea generațiilor de pe Jiu. Vorbim despre ei la adunări sau celebrări, politicienii îi „adoră” în campanii, dar sunt absenți din calendarele noastre zilnice. Vă cer să fiți bărbați politici în sensul istoric și să îi declarați Cetățeni de Onoare post-mortem pe Constantin Brâncuși, Ecaterina Teodoroiu, Tudor Vladimirescu, Grigore Brâncuși. Dovediți că aveți codul onoarei și al valorilor, aceștia sunt modele morale, călăuze de urmat. Numai în felul acesta vom întregi Abecedarul Culturii și Istoriei gorjene. Puteți fi împotriva acestei idei și a acestor eroi care au dat strălucire și perenitate neamului gorjenesc?

    Laurian Stănchescu, Președinte, Fundația „Ideea Contemporană” Membru titular al Uniunii Scriitorilor din România, Membru titular al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: