spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 17, 2024
Altele
    AcasăEvenimentAnchetă dublă în cazul drifturilor de la Colegiul „Henri Coandă”

    Anchetă dublă în cazul drifturilor de la Colegiul „Henri Coandă”

    Drifturile care s-au desfășurat pe terenul de sport al Colegiului Tehnic „Henri Coandă” din Târgu Jiu sunt cercetate de către Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj. De asemenea, și Inspectoratul Școlar Județean Gorj a deschis o anchetă cu privire la acest caz. Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, a precizat că polițiștii s-au autosesizat şi efectuează verificări cu privire stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

    Georgeta Popescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a precizat că se efectuează o anchetă: „Nu am fost anunţaţi înainte de despre programul activităţilor desfăşurate în cadrul Zilelor Colegiului Henri Coandă, dar am fost sesizaţi în legătură cu incidentul filmat. O echipă de inspectori alcătuită din inspectorul şcolar general adjunct şi doamnă inspectoare de la resurse umane s-a deplasat pentru a realiza o anchetă, analizarea situaţiei şi a condiţiilor în care s-au petrecut evenimentele. După informaţiile noastre, activităţile sunt de tradiţie pentru elevii care au ales să studieze la profilul de mecanici auto. În ceea ce priveşte siguranţă elevilor în curtea şcolii avem în vedere o ttematică de control să vedem după ce regulament s-a făcut accesul mijloacelor de transport în interiorul curţii anumitor unităţi de învăţământ, pentru că pe primul loc trebuie să fie siguranţa elevilor noştri”.

    Drifturile au avut loc cu aprobarea conducerii liceului

    Din imaginile filmate cu telefonul mobil se observă cum unul dintre elevi coboară din mașina care execută derapejele. Mai mult decât atât, la final, chiar un copil se urcă în maşina care apoi porneşte într-o nouă cursă. Gabriela Comănescu, directorul liceului, spune că demonstraţia de îndemânare auto a avut loc în cadrul „Zilelor Colegiului Henri Coandă” şi că elevii au stat în spatele gardului metalic al şcolii, fiind în siguranță: „În perioada 6-7 noiembrie s-au desfăşurat activităţi educative cu ocazia Zilelor Colegiului Tehnic „Henri Coandă“, care se desfăşoară în fiecare an. Am încercat să introducem în program acţiuni specifice calificărilor pentru care şcolarizează colegiul nostru. Ne-am orientat către clasele de şcoală profesională. Au fost activităţi de îndemânare pentru domeniul estetică, în special pentru coafură, dar şi de îndemânare şi noutăţi auto. În cadrul acestei probe, s-a făcut o demonstraţie de îndemânare care a fost făcută de maistrul instructor autorizat. Pe lângă Colegiul Tehnic „Henri Coandă“ funcţionează o şcoală de şoferi autorizată, în cadru căreia elevii de la meseria de tinichigiu – vopsitor auto de la clasa a XI-a profesională desfăşoară în timpul cursurilor ore de conducere auto cu acest maistru autorizat. Dumnealui a făcut o demonstraţie de îndemânare jaloane. La final, a fost invitat un fost absolvent ca să facă o demonstraţie cu maşina personală. Toate demonstraţiile au avut loc pe terenul de sport al şcolii, care este împrejmuit cu gard metalic, iar copiii au fost dincolo de acest gard metalic. În momentul în care s-a terminat demonstraţia, el a decis să-şi ia propriul copil în maşină şi a mai făcut o tură. Ceilalţi copii au fost în afara terenului de sport. Alături de ei au fost şi cadrele didactice organizatoare”.

    Astfel de spectacole sunt foarte periculoase. În urma cu mai mulți ani, o femeie din Târgu Jiu și-a pierdut viața după ce o mașină care participa la un concurs în zona centrală a orașului a derapat și a accidentat-o

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: