spot_img
11.7 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăEvenimentAfaceriști amendați cu 140.000 lei. Vezi cum au încălcat legea

    Afaceriști amendați cu 140.000 lei. Vezi cum au încălcat legea

    Mai mulți patroni din județul Gorj au fost sancționați cu sume destul de mari, după ce inspectorii ITM Gorj au descoperit că utilizau la muncă persoane pentru care nu au fost încheiate contracte individuale de muncă.

    „Serviciul Control Relații de Muncă a întreprins 38 de controale ce au avut drept scop identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare, fiind depistaţi, în localităţile Târgu-Jiu, Novaci şi Urdari, cinci angajatori care utilizau în activitate şapte persoane fără forme legale de angajare. Cei cinci au fost sancţionaţi, pentru folosirea muncii la negru, cu amenzi în valoarea totală de 140.000 de lei. Inspectorii de muncă au dispus, de altfel, 22 de măsuri pe care angajatorii sunt obigaţi să le ducă la îndeplinire, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 53/2003 republicată cu modificările și completările ulterioare și a H.G. 500 /2011 actualizată cu modificările și completările ulterioare. Cele mai importante deficienţe constatate se referă la neîncheierea, în formă scrisă, a contractului individual de muncă, anterior începerii activităţii, precum şi nerespectarea normelor legale referitoare la transmiterea registrului general de evidenţă a salariaţilor”, a informat Gheorghiță Cusma, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.

    De asemenea, Compartimentul Securitate şi Sănătate în Muncă a efectuat 17 controale. „Inspectorii de muncă ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au descoperit, la angajatorii verificaţi, nouă neconformităţi, fiind aplicate tot atâtea sancţiuni contravenţionale pentru instruirea necorespunzătoare a personalului, lipsa instrucțiunilor proprii de la locurile de muncă, neevaluarea tuturor riscurilor existente, nepurtarea de către lucratori a echipamentul individual de protecție”, a mai precizat Gheorghiță Cusma.

    Pentru prevenirea abaterilor de la legislaţia muncii, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a continuat campania de informare a angajatorilor cu privire la principalele reglementări în domeniul relaţiilor de muncă, de la începutul acesteia şi până în prezent, 749 de angajatori din judeţ au fost informaţi în cadrul campaniei.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: