spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăSocialFonduri europene pentru comuna Bălești. Grădiniță nouă la Ceauru

    Fonduri europene pentru comuna Bălești. Grădiniță nouă la Ceauru

    Primarul Mădălin Ungureanu a reușit să atragă sume importante de bani europeni pentru a realiza investiții de amploare în comuna Bălești. Astfel, în primăvara anului viitor vor demara lucrările la noua grădiniță din satul Ceauru, dar și lucrările la cele două cămine culturale din Rasova și Stolojani.

    Valoarea fondurilor europene accesate de administrația publică locală din comuna Bălești se ridică la peste 3 milioane de euro. Când vine vorba despre domeniul educației, unul căruia primarul Mădălin Ungureanu îi acordă o atenție deosebită, vorbim despre realizarea unor grădinițe noi, modernizarea unor cămine culturale și alte investiții. Potrivit primarului Ungureanu, anul acesta s-au accesat fonduri europene pentru grădinița din satul Ceauru, iar valoarea investiției va fi de 350 mii euro. De asemenea, edilul a mai precizat că au mai fost accesate fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea a două cămine culturale din satele Rasova și Stolojani. Cele două cămine culturale vor avea o valoare de investiție de aproximativ 200 mii de euro.

    Cel mai probabil, în luna mai vor începe lucrările. „Vom avea grădiniță modernă, la standarde europene la Ceauru. Am primit finanțare pentru reabilitarea şi modernizarea grădiniţei din satul Ceauru. Pentru această investiţie am primit 350 mii euro. Vom semna contractele și apoi urmează să demarăm procedurile de licitaţie. Cu toate marjele de eroare, ca să zic așa, mă refer aici la posibilele contestații ce pot să apară, credem că șantierul va fi amenajat în luna mai, anul viitor. Nu am vrut să îmi asum riscul să-i las pe copii să înveţe în grădiniţa din satul Ceauru. Grădiniţa este închisă, căci picase tavanul la etaj, pereţii se crăpaseră”, a declarat primarul Mădălin Ungureanu.

    În perioada următoare va fi semnată recepția la noua grădiniță din satul Bălești, investiția fiind realizată pe fonduri europene și finalizată acum ceva vreme. Clădirea, cu regim de înălţime parter şi etaj, este realizată din fonduri europene, investiţia fiind de circa 500.000 lei. Astfel preșcolarii din Bălești au un edificiu de învăţământ nou. De asemenea, a fost semnată recepția la Afterschool-ul din comuna Bălești.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: