spot_img
14.9 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateAfacerile din spatele Coleusului! Cheltuieli mai mari pentru romi în ambele variante...

    Afacerile din spatele Coleusului! Cheltuieli mai mari pentru romi în ambele variante propuse de edili

    Romii care vând haine vechi în Coleus vor plăti o chirie mult mai mare. Comisia care caută o soluție privind mutarea activității din târgul de haine vechi a propus și o sumă, însă rămâne ca decizia să fie luată de consilierii locali. Potrivit edililor, rămâne valabilă și opțiunea ca romii să rămână în continuare în actuala locație, însă vor trebui să suporte aproape integral cheltuielile.

    Problema Coleusului din Târgu Jiu este departe de a fi rezolvată. În funcție de interesele taberelor din primărie, romii vor fi sau nu mutați din actuala locație. Primarul Marcel Romanescu spune că primăria nu mai plătește în acest moment niciun leu proprietarului spațiului, iar romilor li s-au propus deja două variante. „Avem două propuneri în acest moment, una de a rămâne în vechiul spațiu și cealaltă de folosire a unui spațiu dintr-o altă locație din apropierea vechiului Coleus, în care noi punem la dispoziție mesele, iar cei care își desfășoară activitatea acolo vor plăti o chirie de 100 de lei pe fiecare masă amplasată. Contractul pentru spațiul respectiv este reziliat de la data de 1 noiembrie, însă noi o să le punem la dispoziție mesele pentru a-și desfășura activitatea în continuare într-o altă locație. Atât timp cât nu mai avem niciun fel de contract cu societatea respectivă, nu văd de ce ar trebui să mai plătim. Din câte am înțeles, a fost o negociere inițială cu societatea respectivă, care ulterior a picat, se înțeleseseră pe o anumită sumă, dar lucrurile nu s-au finalizat”, a explicat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

    „Consiliul Local să plătească 2.000-3.000 de lei”

    Șeful Direcției de Patrimoniu din cadrul Primăriei le transmite romilor că trebuie să achite o mare parte din cheltuiala actuală, dacă vor să rămână în același spațiu. Marian Rotaru le-a propus consilierilor locali ca municipalitatea să suporte o sumă infimă, urmând ca diferența să fie acoperită de cei care își desfășoară activitatea acolo. „Până își găsesc în altă parte, vor sta acolo și sperăm ca în zilele următoare, în funcție de ce se va hotărî în Consiliul Local, să mutăm mesele și tot ce aparține Direcției de Patrimoniu într-o altă locație dacă se mută, sau, dacă rămân tot acolo, să reînnoiască contractul. Ce a depins de mine am făcut în totalitate. De la 57.000 de lei cât era toată cheltuiala pe lună, ajunsese, dacă ar fi să rămână tot acolo, undeva la 16.000 de lei. Să își plătească o parte din chirie din banii încasați, iar, dacă ar fi de acord consilierii locali, să plătească diferența Consiliul Local, pentru că nu ar fi o cheltuială mare, undeva la 2.000-3.000 de lei”, a declarat Marian Rotaru.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: