spot_img
14.9 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăEconomicPSD anunță că a făcut rost de bani pentru ca motrenii să...

    PSD anunță că a făcut rost de bani pentru ca motrenii să nu tremure în această iarnă

    Peste 9 milioane de lei a primit Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru (UATAA) din partea Guvernului pentru a face față acestei ierni. Suma a fost alocată din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru asigurarea alimentării populației cu energie termică și va fi folosită pentru aprovizionarea cu cărbune. Sprijinul financiar a fost acaparat imediat de către politicienii locali care și-au asumat toate meritele pentru faptul că motrenii nu vor tremura de frig în această iarnă.

    UATAA Motru trăiește de ani buni de pe urma sprijinului oferit, printr-o formă sau alta, de către Guvern. La fel se întâmplă și în această iarnă, Uzina beneficiind zilele trecute de 9,3 milioane de lei de la stat. „9,38 de milioane de lei asigură funcționarea fără probleme pentru perioada rece încât cei de la UATAA să își achiziționeze combustibilul necesar. Există posibilitatea, având în vedere că de data aceasta s-au plătit și anumite pierderi din rețea, să iasă și din insolvență. Depinde de capacitatea domnului Corcoață și a conducerii UATAA să își facă planul pentru viitor, iar UATAA să nu mai aibă probleme”, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean.

    Bani de la stat, UATAA în insolvență

    Așa cum era de așteptat, liderii PSD și-au asumat toate meritele pentru alocarea banilor de la fondul de rezervă al Guvernului. „În baza interpelărilor consilierilor locali PSD Motru la ordonatorul principal de credite în vederea depunerii documentației necesare alocării sumei de 9,38 milioane lei, Guvernul României ne-a alocat ajutor de stat pentru aprovizionarea cu cărbune necesar UATAA. Doresc să aduc deosebite mulțumiri: președintelui Consiliului județean Gorj – Cosmin Popescu, prefectului Ciprian Florescu și, nu în ultimul rând, parlamentarilor PSD: senator Florin Cârciumaru și deputatul Mihai Weber. A fost alături de noi și Dorin Hanu – consilier județean și vicepreședinte PSD Gorj. Am fost deosebit de preocupat pentru această problemă vitală nouă, motrenilor”, a declarat Cosmin Morega, viceprimarul din Motru, în comunicatul de presă emis de PSD.

    Alte 12 localități din țară au primit ajutor în urma hotărârii adoptate de Guvern, suma totală ridicându-se la 115 milioane de lei.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: