spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăPoliticMarcel Romanescu absent de la bilanțul PNL

    Marcel Romanescu absent de la bilanțul PNL

    Liberalii gorjeni au făcut bilanțul activității politice și administrative din 2017, iar rezultatul a fost prezentat opiniei publice. Culmea, de la conferința de presă în care s-au lăudat realizările de peste an a lipsit tocmai cel mai important dintre primarii liberali, respectiv Marcel Romanescu, edilul Târgu Jiului. Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, și-a scuzat colegul de partid pentru absență și a spus că Romanescu a fost prins cu alte treburi la primărie.

    O inițiativă lăudabilă la prima vedere, care ar fi trebuit să pună PNL-ul, și mai ales pe Marcel Romanescu, într-o lumină pozitivă, s-a dovedit a fi un adevărat chix pentru liberalii gorjeni, care au prezentat ieri, într-o conferință de presă, bilanțul activității pentru care încasează lefuri de invidiat. Ca de obicei, marele absent a fost primarul orașului Târgu Jiu. Romanescu a dat din nou frâu liber speculațiilor că își pregătește drumul spre un alt partid sau că nu are cu ce să se laude de când se află la cârma primăriei.

    „Activitatea avută după un an de Parlament”

    Activitatea parlamentară din 2017 l-a făcut pe Dan Vîlceanu o voce tot mai auzită în interiorul PNL, lucru evident nu doar pentru liberali, ci și pentru rivalii politici, după cum confirma zilele trecute chiar Florin Cârciumaru, președintele PSD. „Mi s-a părut de bun simț să vin în fața dumneavoastră și să prezint opiniei publice activitatea avută după un an de Parlament. Am avut alături de colegi 26 de inițiative legislative, am semnat cinci moțiuni, două de cenzură și trei simple, am formulat o întrebare către Ministrul Sănătății, am avut șase luări de cuvânt în Birourile Permanente ale Camerei și am participat la mai multe Birouri Permanente Reunite Cameră-Senat. De asemenea, am avut 14 luări de cuvânt în Plen, în care m-am referit la problema Brâncuși, CEO, la faptul că ne dorim păstrarea guvernanței corporative în companiile de stat. Am intervenit în legătură cu Legea Holdingului, noi gorjenii fiind direct interesați ca ea să existe, am fost desemnat de grupul PNL să citesc moțiunea de cenzură și am redepus în numele grupului PNL moțiunea simplă pe energie”, a declarat Vîlceanu.

    În prim plan, Jianu

    Gigel Jianu, primarul din Motru, a prezentat și el realizările din 2017, cele mai importante reprezentând investiții în domeniul mediului. „Una dintre cele mai mari realizări ale noastre la Motru este închiderea și conformarea depozitului de deșeuri municipale, o lucrare care ar fi trebuit făcută încă din 2009. Având în vedere penalitățile pe care municipiul Motru le-ar fi plătit în cazul în care nu reușea să se conformeze cu această groapă, consider că am dus chiar la deblocarea activității pentru o perioadă de 10 ani de acum încolo a administrației locale. De asemenea, am reușit să parcurgem etapele de achiziție a cazanului de gaz de la UATAA și închiderea și conformarea a două alveole din depozitul de cenușă și zgură de la UATAA. Am reabilitat și modernizat un tronson la spital, cel de pediatrie, pentru că trebuie să poată obține avizul de funcționare. S-au investit peste 400.000 de lei. Am reușit să păstrăm o finanțare obținută în mandatul precedent, dar care nu se dusese până la sfârșit, pentru tomograf și am găsit resurse financiare pentru bursele elevilor merituoși”, a spus Gigel Jianu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: