spot_img
10.3 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăActualitateGurile de canal din Târgu Jiu, pericol! O actriță a fost la...

    Gurile de canal din Târgu Jiu, pericol! O actriță a fost la un pas de tragedie, dar nu a depus nicio sesizare

    Ghinion teribil pentru o actriță de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu. Aceasta a căzut într-o gură de canal aflată pe strada Olari din municipiu. Din fericire, actrița Monica Sfetcu a fost salvată la timp de trei tineri care se aflau în zonă. După ce și-a revenit din șoc, actrița nu a depus nicio sesizare pentru ca problema să fie soluționată, astfel că oricând s-ar putea produce o tragedie, mai ales că în zonă se află Colegiul „Spiru Haret”, iar victime ar putea ajunge chiar elevii care învață aici. În lipsa unei plângeri, reprezentanții autorităților susțin că nu pot face nicio verificare.

    În zona respectivă, în ultima perioadă au fost schimbate trei capace de canal, însă ele dispar în mod constant, cel mai probabil fiind furate, iar victime devin cei care au ghinionul să treacă prin zonă. Potrivit reglementărilor, după cum precizează Ana Maria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, instituțiile abilitate pot face verificări și pot înlocui capacele de la gurile de canal doar dacă se fac sesizări. În caz contrar, gurile de canal rămân neacoperite, iar cei care tranzitează respectiva zonă riscă, din nefericire, să își piardă chiar viața în cazul în care suferă leziuni grave în timpul căderii.

    Din cauza șocului suferit, Actrița Monica Sfetcu nu a apucat să le mulțumească celor care au salvat-o, astfel că a scris pe Facebook un mesaj pentru identificarea celor care au reușit să o scoată din gaura de canal. „Share, vă rog! Este foarte important pentru mine. În ziua de 13 noiembrie, în jurul orei 22:00, am căzut într-o gură de canal, în zona Olari. Trei tineri, care întâmplător se aflau acolo, m-au scos imediat, înainte ca povestea să devină tragică. Din cauza şocului, nu am avut inspirația să-i întreb cum îi cheamă. Ştiu doar că doi dintre ei au terminat Liceul de Arte «Constantin Brăiloiu», la clasa de muzică, acum un an sau doi. Nu mai rețin exact. Pentru mine, ei sunt nişte eroi. Vreau să-i cunosc şi să le mulțumesc personal, aşa cum se cuvine. Încercarea mea discretă de a-i găsi a eșuat. De aceea apelez la ajutorul vostru, dragi prieteni. Vă mulțumesc”, a scris Monica Sfetcu pe pagina sa de Facebook.

    În trecut au existat numeroase probleme pentru șoferi, aceștia ajungând cu roțile mașinilor în gurile de canal care rămân fără capace. De precizat este faptul că în Cluj Napoca, un cetățean italian care a căzut într-o gură de canal a dat autoritățile în judecată, iar în anul 2016 a câștigat, astfel că instanța a obligat Primăria și Compania de Apă  să îi plătească daune de 25.000 lei pentru trauma suferită.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: