spot_img
5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăEconomicLinie de producție second-hand la Uzina Mecanică Sadu

    Linie de producție second-hand la Uzina Mecanică Sadu

    Uzina de armament de la Sadu ar putea beneficia de o „nouă” linie de producție. Deputatul Mihai Weber a purtat discuții cu oficialii din Ministerul Economiei, dar și cu conducerea Romarm și spune că Uzina va beneficia în scurt timp de o serie de echipamente. UM Sadu ar putea primi în perioada următoare o vizită ministerială pentru a fi pus la punct un calendar de investiții.

    Problema echipamentelor învechite cu care lucrează angajații Uzinei Mecanice Sadu este cunoscută de ani de zile de politicienii gorjeni.  Deputatul Mihai Weber spune că la nivel național este nevoie de tehnică specifică țărilor membre NATO, iar angajații uzinei de armament ar putea beneficia de o linie de producție de la colegii din Cugir. „Am discutat despre Uzina Mecanică Sadu, în sensul că vrem să luăm de la Cugir o linie care este nefuncțională și să o amplasăm la Sadu. Fiind vorba despre o unitate militarizată, discutăm de armament NATO specializat. La linia care există acum trebuie să facem anumite update-uri, în sensul că trebuie plantate câteva utilaje, pentru că utilajele care compun linia veche sunt extrem de vechi și lasă de dorit anumite aspecte din punct de vedere al calității. Am avut o discuție și cu noua conducere. La nivel de minister, conducerea Romarm, secretarul de stat și domnul ministru cunosc problema. Urma să fie făcută o vizită pe teren, pentru că au rămas câteva unități în țară care nu au fost vizitate. Este un program pe care l-am discutat inclusiv cu fostul ministru al Economiei, cu domnul Fifor. S-a mai perindat încă un ministru, dar eu cred că având comenzi, există o perspectivă”, a declarat deputatul PSD Mihai Weber.

    „Nu se pune problema diminuării salariilor”

    Parlamentarul spune că a ridicat la București și problema personalului îmbătrânit și speră să se pună un mai mare accent pe pregătirea tinerilor. Cât privește problemele salariale, Weber le transmite angajaților de la Sadu că nu se vor alege cu lefurile diminuate după trecerea contribuțiilor în sarcina salariaților. „Cred că nu se pune problema diminuării salariilor la Sadu după ultimele modificări fiscale, sau dacă există anumite nemulțumiri în anumite domenii, sunt convins că acestea se vor reglementa prin acte normative, fiind vorba mai ales de domeniul în care lucrează cei de la UM Sadu. De asemenea, este foarte important de a transfera cunoștințele către generația tânără. Acolo există două clase unde se pregătesc copii și există posibilitatea să extragem câțiva copii pregătiți. Vârsta celor care lucrează acum la Sadu este extrem de înaintată și nu mai avem specialiști, nu mai avem oameni care să preia anumite domenii specifice”, a mai spus Mihai Weber.

    Te-ar mai putea interesa

    2 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: