spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăPoliticMihai Weber promite investiții în infrastructura de transport! „Am trei mari obiective...

    Mihai Weber promite investiții în infrastructura de transport! „Am trei mari obiective în ceea ce privește infrastructura Gorjului”

    Gorjul ar putea fi traversat în scurt timp de un drum expres de mare viteză. Deputatul Mihai Weber spune că în acest mandat și-a propus să realizeze trei mari obiective pentru infrastructura județului, iar șoseaua care face legătura cu autostrada ce duce spre vestul țării este cel mai important dintre ele. Parlamentarul i-a cerut sprijin ministrului Transporturilor și pentru alte două investiții promise, dar blocate de birocrație, respectiv Centura Târgu Jiului și DN 67 B.

    Parlamentarii gorjeni vorbesc, din nou, despre marile proiecte de infrastructură, iar Mihai Weber, cel care susține demult ideea realizării unui drum de mare viteză, spune că acum există premise mai bune ca niciodată pentru o astfel de investiție. „Eu am trei mari obiective în ceea ce privește infrastructura Gorjului. Cel mai de suflet, pentru care am luptat mult și chiar aș vrea să se îndeplinească, este acea investiție privind construirea drumului expres de la Filiași cu traiectoria spre Hațeg și să se înțepe în autostrada Sibiu, care duce în vestul țării. Acest drum este prins în master plan și este un lucru foarte bun, însă nu mă mulțumește termenul, pentru că vorbim de anul 2020-2022. Toate aceste documente, studii și avize, din practică, am constatat că niciunul nu s-a realizat mai devreme de doi ani de zile. Obiectivul meu este de a trage acel termen și să-l aducem undeva în jurul anului 2019 cu începerea documentațiilor, astfel încât în 2021 să putem începe lucrările. Un astfel de drum expres, drum de mare viteză, ar fi o realizare deosebită pentru zona Gorjului”, spune Weber.

    „Sperăm ca în primăvară să înceapă lucrările”

    Promisiuni noi sunt și pentru modernizarea DN 67 B, drum ce duce de la Scoarța până în județul Argeș și pentru care au existat chiar și sume alocate la un moment dat. Potrivit lui Weber, lucrările ar putea începe chiar în acest an. „Alt obiectiv se referă la DN 67 B, acel drum căruia i-au fost alocate resurse în 2013-2014. Constructorul nu a avut atunci capacitatea să creeze scrisoarea de garanție, dar situația s-a reglementat. S-a schimbat liderul de asociere și s-au eliberat certificatele de urbanism pentru a obține autorizația de construcție în toate cele patru județe străbătute. Urma să se semneze contractul, este acordată alocarea bugetară și sperăm ca în primăvară să se înceapă lucrările”.

    Centura Târgu Jiului, în atenția ministrului Transporturilor

    Problema Centurii ocolitoare a orașului Târgu Jiu, investiție blocată și ea de câteva luni de zile, este, potrivit lui Mihai Weber, pe agenda ministrului Transporturilor. „Despre Centura Târgu Jiului, așteptăm să vedem exact care sunt problemele de care s-au izbit. Am avut discuții cu directorul Regionalei, cu ministrul Transporturilor și cu directorul CNAIR. O să se constituie o comisie mixtă, inclusiv la nivelul autorităților locale, astfel încât să devină funcțională și această bretea extrem de importantă pentru municipiul Târgu Jiu”, a mai declarat deputatul Mihai Weber.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: