spot_img
11.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăSocialCondiții vitrege de viață pentru expropriații din zonele afectate de minerit

    Condiții vitrege de viață pentru expropriații din zonele afectate de minerit

    Expropriații care au fost mutați de Complexul Energetic Oltenia (CEO) în cartierul Drăgoieni, din municipiul Târgu Jiu, se plâng de condițiile vitrege în care sunt nevoiți să trăiască. Oamenii care au venit din diverse zone ale județului afectate de lucrările miniere se plâng de faptul că nu există rețea de apă potabilă. Locatarii de pe străzile Dimitrie Culcer, Francisc Milescu și Aleea Dimitrie Culcer au trimis nenumărate sesizări pe adresa Primăriei municipiului Târgu Jiu. Discuțiile cu autoritățile locale au fost purtate din perioada când Florin Cârciumaru se afla la conducerea orașului.

    „Deși, cu ocazia discuțiilor purtate la fața locului cu domnul primar Florin Cârciumaru și cu alți reprezentanți ai primăriei, CEO și Aparegio, am primit asigurări că situația se va rezolva, noi, locuitorii din acest cartier, continuăm să folosim pentru consum apă nepotabilă (conform buletinelor de analiză anexate), cu consecințe dramatice pentru sănătatea noastră și a copiilor noștri. Vă reamintim că pe strada Dimitrie Culcer și aleea cu același nume este necesară instalarea un ei conducte din rețeaua stradală de pe Calea București, iar pentru strada Francisc Milescu, unde există infrastructura necesară (conducte până în curta fiecărei gospodării), singura investiție ar fi efectuarea racordării la rețeaua de apă potabilă și blindarea conductelor în loturile nelocuite“, se arată într-una din plângerile înregistrate la Primăria municipiului Târgu Jiu.

    Străzile nu se află în patrimoniul Primăriei Târgu Jiu

    Ana Maria Mereanzu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, a precizat că străzile nu se află în patrimoniul primăriei și, prin urmare, nu se pot efectua lucrări în zonă: „Străzile nu sunt în patrimoniul municipiului Târgu Jiu. Acestea sunt proprietatea CEO și au fost amenajate ca drumuri de acces prin PUZ ul pentru realizarea vetrei sat Drăgoieni. Primăria Municipiului Târgu Jiu, împreună cu Aparegio, au efectuat demersuri către CEO în vederea transmiterii activelor cu caracter social în patrimoniul municipiului Târgu Jiu, în vederea exploatării și racordării la rețelele edilitare publice. Până la aceasta dată, la Primăria Municipiului Târgu Jiu nu a venit un răspuns de la CEO“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: