spot_img
18.5 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăSocialElevi de peste Prut în vizită în comuna Cîlnic

    Elevi de peste Prut în vizită în comuna Cîlnic

    Comuna Cîlnic a fost gazda unui eveniment important săptămâna trecută. În cadrul proiectului ,,Istoria de azi, istoria de mâine, la an centenar”, un grup de elevi din Republica Moldova a dorit să viziteze comuna gorjeană.

    Prezenţa elevilor din Republica Moldova a fost o bucurie pentru edilul comunei, care a povestit despre orele petrecute în compania acestora. Elevii de peste Prut au avut parte şi de o mică surpriză din partea elevilor Şcolii Gimnaziale Cîlnic.

    „Am avut marea bucurie şi onoare de a avea în mijlocul nostru o delegaţie de elevi şi cadre didactice de la Liceul Teoretic «Mitropolit Nestor Vornicescu» din comuna Lozova, raionul Straseni, Republica Moldova. Delegaţia a fost condusă de doamna director Maria Ursachi şi a vizitat Şcoala Gimnazială Cîlnic, Primăria comunei Cîlnic, Centrul Local de Informare Turistică Cîlnic şi Căminul Cultural Cîlnic, unde au prezentat, alături de elevii Şcolii Gimnaziale Cîlnic, un minunat program artistic, ce a reuşit să ne umple inimile de bucurie şi emoţie”, a spus Dumitru Vulpe, primarul comunei.

    Edilul a explicat importanţa zilei în care a primit vizita românilor de peste Prut.

    „Ne bucură nespus de mult că fraţii noştri de peste Prut s-au aflat în mijlocul nostru în aceste zile ce au o însemnătate istorică deosebită pentru noi, românii. La 9 mai 1877 a fost declarată independenţa României ca urmare a declanşării Războiului de Independenţă al României, parte a Războiului ruso-turc din anii 1877-1878. Tot pe 9 mai se sărbătoreşte şi Ziua Europei şi, de asemenea, sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în anul 1945. Pe 10 mai se sărbătoreşte începutul domniei lui Carol I şi încoronarea primului rege al României în anul 1866. Timp de 81 de ani, din anul 1866 şi până în anul 1947, 10 mai a fost Ziua Naţională a României”, a mai spus edilul, Dumitru Vulpe.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: