spot_img
6.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
    AcasăActualitateZeci de locuri la învățământul profesional. Elevii vor face practică la CEO

    Zeci de locuri la învățământul profesional. Elevii vor face practică la CEO

    Inspectoratul Școlar Județean Gorj anunță înființarea a 26 de clase de învățământ profesional pentru viitorul an școlar. Cinci din acestea asigută practica elevilor la CEO, șefii educației gorjene sperând și la o posibilă angajare pe viitor.

    Anul acesta CEO va lua în grijă cinci clase de învățământ profesionional-dual. Se știe că gigantul energetic duce lipsă de personal calificat așa că se dorește realizarea unei pepiniere. l Cei care optează pemtru această formă de studiu vor avea șansa să facă practică și să devină chiar angajații CEO. “Inspectoratul Școlar Județean Gorj a propus un număr de 26 de clase de învățământ profesional. Ne-am propus un număr de clase ambițios dar sunt convins că în septembrie aceste clase vor fi realizate. CEO se implică în acest an și și-a propus înființarea a 5- clase de învățământ profesional-dual. Mai exact copii studiază partea teoretică la școlară cu profesorii și inginerii nostri urmând ca practica să se realizeze în orgrada agentului economic sub îndrumarea oamenilor desemnat de acesta să-i ajute. Noi le-am propus un număr de 5 clase în liceele miniere din județ adică Turceni, Rovinari, Bâlteni, Motru și Mătăsari”, a declarat inspectorul general Ion Ișfan.

    Beneficii pentru învățământul profesional-dual

    Cei care optează pentru învățământul profesional-dual trebuie să știe că pe lângă oportunitatea de a învăța o meserie și de a găsi mai ușor un loc de muncă, beneficiază și de alte facilități. „Un copil care vine și învață o meserie în cadrul învățământului profesional-dual primește 400 de ron, casă și masă de la Consiliul Județean Gorj dacă acesta nu are domiciulul în localiatea respectivă, rechizite si echipament de protecție de la agentul economic și transport o dată pe săptămână de acasă la școlară și invers. În cei trei ani de studiu, pe lângă meseria pe care o învață, absolventul primeste o diplomă că a absolvenit învățămâul liceal secundar, clasa a X-a și se poate înscrie în învățământul liceal la zi, dacă nu are 18 ani, sau seral dacă depășsște 18 ani, până la 1 septembrie”, a mai declarat șeful învățământului gorjean.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: