spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 2, 2024
Altele
    AcasăActualitateBogătanii de pe Insuliță trebuie să mai aștepte!

    Bogătanii de pe Insuliță trebuie să mai aștepte!

    Primarul Marcel Romanescu le transmite bogătanilor de pe Insuliță, care cer insistent mutarea manifestărilor organizate de zilele orașului, că trebuie să mai aștepte. Romanescu nu înțelege cum s-au trezit unii dintre cei mai bogați locuitori ai orașului că sunt deranjați de zgomot după 15 ani de când au loc evenimentele acolo. Asta în condițiile în care vilele au apărut abia după alegerea locației respective. Primarul spune că o variantă ar fi terenul primit de la MApN, însă după derularea unui proiect cu fonduri europene.

    Solicitarea făcută de proprietarii vilelor de pe Insuliță, privind găsirea unei noi locații pentru zilele orașului, festivalul berii și alte manifestări zgomotoase, a fost analizată în ultima ședință de Consiliu Local. Răspunsul primarului Romanescu nu a fost însă pe placul acestora. „Mă surprind foarte multe lucruri care se petrec în ultima perioadă în municipiul Târgu Jiu, chiar și această propunere. Sunt cel puțin 15 ani de când evenimentele se desfășoară pe Insulița din Târgu Jiu. Foarte multe dintre construcțiile care s-au realizat acolo s-au realizat după ce acest eveniment se organiza deja. Nu voi face niciun fel de demers decât în momentul în care voi găsi o locație care să nu deranjeze alți cetățeni. Vedeți ce probleme avem cu padocul de câini. Avem solicitări din partea unora să mutăm padocul și acuze din partea altora că aducem câinii pe zona dumnealor”.

    Zilele orașului lângă cimitir?

    În opinia primarului, o soluție ar fi terenul preluat de la MApN în zona cartierului de tineri din Narciselor, dar cu condiția să nu deranjeze locuitorii de acolo și abia după accesarea de fonduri europene. „Avem preluate de la MApN 40 de hectare și avem un proiect pe fonduri europene pentru amenajarea unei zone de agrement în zona Narciselor. Este foarte corect ca anul viitor sau peste doi ani de zile, atunci când se va finaliza acest proiect, să organizăm acest eveniment acolo, unde pregătim o zonă de agrement cu scenă și tot ceea ce trebuie pentru a desfășura astfel de evenimente. Cartierul nou înființat este totuși puțin mai departe de această zonă, noi vorbim de zona de lângă unitatea militară, puțin mai departe de cimitir, în zona Ceasului Polonez”, a mai spus Marcel Romanescu.

    „Oamenii nu se așteaptă să sărbătorim zilele orașului la periferie”

    Primarul nu ia în calcul mutarea celor mai importante manifestări ale orașului la periferie, asta și pentru că asigurarea utilităților ar fi o mare problemă. „La momentul acesta avem doar două variante, Drăgoeni sau Preajba, însă utilitățile din acele zone nu cred că ne vor permite vreodată să putem organiza zilele municipiului Târgu Jiu. Oamenii nu se așteaptă să sărbătorim zilele orașului la periferie, se așteaptă să le organizăm undeva în zona centrală. Trebuie să găsim o modalitate și ca după ora 23:00 muzica să nu mai aibă aceeași intensitate”.

    În vilele de pe Insuliță locuiesc unii dintre cei mai bogați târgujieni, precum judecători, procurori, oameni de afaceri, directori și chiar funcționari din Primăria Târgu Jiu.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!