spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitateGorjul vitregit în urma rectificării bugetare. Primarii fac gălăgie! Șeful județului: Vor...

    Gorjul vitregit în urma rectificării bugetare. Primarii fac gălăgie! Șeful județului: Vor mai fi și alte rectificări!

    Județul Gorj a fost vitregit în privința repartizării sumelor provenite în urma rectificării bugetare. Calculele din teritoriu nu au coincis cu cele ale Guvernului, edilii gorjeni ieșind în pierdere și de această dată. Sunt 25 de unități administrative care nu vor primi un leu în urma acestei mult așteptată Ordonanță de Urgență ce provoacă neliniște edililor aflați în pragul colapsului în ceea ce privește activitatea administrativă.

    Cel care a făcut publice cifrele a fost liberalul șef Dan Vîlceanu care susține că această rectificare este o jignire la adresa gorjenilor. Penelistul susține că sumele sunt unele derizorii, multe alocate pentru a scuti Guvernul de o bătaie de cap în plus. „Asta-i rectificarea bugetară pe care au promis-o. Încep șantierele în Gorj, nu ne mai ținem la investiții în județul Gorj! Acestea au fost promisiunile! Glogova a ieșit din sărăcie, a primit 4 mii de lei! Oricum 25 de localități nu vor primi nimic. Această rectificare a fost defectă, nu are nimic în comun cu realitatea. În urma revoluției fiscale sunt primării care au pierdut bani și acum li se realocă acesti bani pentru ca edilii să nu-i acționeze în instanță”, a declarat președintele PNL Gorj Dan Vîlceanu.

    „Să treacă la PSD!”

    Edilii sunt foc și pară de la aflarea veștilor privind sumele ce urmează să fie repartizate. De pildă, social-democratul Ion Stamatoiu, edilul din Scoarța, care a primit 217 mii lei, crede că Guvernul nu a procedat corect. „Păi ce să fac cu atât de puțini bani?! Ne așteptam, oricum, la asta! Eu am fost un primar gospodar, nu am aruncat ca alții bani pe zilelele comunei și artificii. Am ținut de ei ca să am apă, iluminat în localitate. Ce să mai zic? Îi felicit pe primarii liberali care au primit bani mai mulți decât noi. Înseamnă că sunt mai pesediști decât noi! Ar trebui acum să vină la PSD. Noi rămânem fideli partidului și în slujba cetățeanului” a declarat Ion Stamatoiu, primarul din Scoarța.

    Cotojman, supărat!

    Nu îmi vine să cred! La noi situația este alarmantă. Vorbim de arierate, legea e clară în acest sens. Noi avem datoria aceea la profesori, am fost dați în judecată. Eu am luptat pe toate fronturile posibile știu și organele de control că nu sunt eu, ca primar, de vină. Profesorii nu sunt angajații mei ca să-i plătesc. E adevărat, tot am primit ceva dar e puțin! a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia care va primi suma de 153 mii de lei.

    Plan B, în Motru

    Municipiul Motru a primit 1906 mii lei. Primarul nu este mulțumit de banii alocați pentru că își făcus alte calcule. Jianu a remarcat, totuși, că edilii liberali nu au mai fost vitregiți ca în alți ani. „Suma este insuficientă, evident! Este un sfert din cât mi-ar fi trebuit, mai ales că avem în atribuire accesări de fonduri pentru care ne trebuie bani. Vom vedea cum stăm, înființăm un târg săptămânal care va aduce și acesta bani. Vom lua chirie la cei care doresc să vândă. Am observat că sunt foarte multe primării conduse de primari liberali care au primit bani dar trebuie să avem în vedere ce s-a repartizat în iarnă de Consiliul Județean Gorj. Cred că s-a ținut cont și de solicitări, pentru că noi am tot făcut adrese la Consiliul Județean și la Ministere în vederea obținerii sumelor necesare. Se pare că Guvernul a renunțat la investiții pentru a echilibra bugetele locale”,a declarat primarul din Motru.

    Momeală pentru primarii PNL?

    Edilul din Motru vede în această mișcare a Guvernului și o încercare de a-i atrage pe aleșii opoziției în rândul social-democraților. „Poate fi această rectificare și un soi de momeală pentru primarii liberali dar oricum nu e bine nici pentru primăriile conduse de liberali nici pentru cele conduse de PSD, pentru că sumele sunt pentru cetățeni, care nu au culoare politică, și tot ceea ce facem este pentru acești oameni, pentru dezvoltare. Lipsa banilor conduce la lipsa investițiilor și deci subdezvoltare”, a mai declarat Jianu.

    O altă rectificare

    În vocea președintelui Consiliului Județean s-a simțit o mâhnire. Unitatea administrativă nu a primit niciun leu în urma rectificării din august. Cosmin Popescu speră, însă, la o altă recalculare care să echilibreze bugetele. Ca de fiecare dată el este cel care îi îmbărbătează pe edilii dezamăgiți de situație. „Este doar o primă rectificare! Cum am mai spus Legea Bugetului de Stat se prevede ca bugetul anului 2018 să nu fie mai mic decât cel din 2017. Această ordonanță de urgență vine să clarifice lucrurile și să repună bugetele în normal. Sunt doar o parte din localitățile din Gorj care să o să primească de această dată fonduri. Vor mai fi și alte rectificări astfel încât bugetele să nu fie afectate”, a declarat președintele Consiliului Județean Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    2 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: