spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăSocialFlorin Cârciumaru: „Înființarea spitalelor regionale, prioritatea Nr. 1 pentru sistemul sanitar”

    Florin Cârciumaru: „Înființarea spitalelor regionale, prioritatea Nr. 1 pentru sistemul sanitar”

    Gorjenii vor avea la dispoziție un spital regional cu dotări ultramoderne. O astfel de unitate medicală, așteptată demult, va fi înființată la Craiova. Senatorul PSD Florin Cârciumaru a făcut apel la toți factorii politici să sprijine acest demers, considerat unul prioritar pentru actualul Guvern.

    Președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, și-a denumit declarația politică „Spitalele Regionale, o reală urgență pentru români” și speră ca prin acest demers să atragă atenția tuturor politicienilor, indiferent de partid, promisiunile făcute românilor după „episodul Boc”. „În 2010, sistemul sanitar românesc trecea printr-o mare criză, mai mult de 60 de unități medicale din țară au fost închise, iar personalul rămas pe drumuri a fost nevoit să părăsească țara pentru a-și întreține familiile. Întregul aparat bugetar a fost atunci “paralizat” și ținut pe “perfuzii’. Nici mediul privat nu a dus-o, în acea vreme, prea bine din cauza măsurilor și deciziilor austere luate de Guvernul Boc-PDL. Din 2016, noul Guvern PSD a dus un program politic prin care să ajute toți românii, indiferent de domeniul în care aceștia au activat. O preocupare deosebită au avut-o colegii mei social-democrați de la guvernare de a investi în Sănătate. Veniturile angajaților din acest sistem au crescut considerabil, mulți dintre cei plecați în străinătate la muncă dorind să revină pentru a lucra din nou în unitățile spitalicești din România”, arată senatorul în declarația sa politică.

    „Trebuie să lăsăm deoparte orgoliile”

    Florin Cârciumaru reamintește că actualul Guvern are în plan construirea a opt spitale regionale, cel mai apropiat de Gorjeni, respectiv cel de la Craiova, fiind într-o fază destul de avansată. „Dacă fostul Guvern Boc a închis spitale, Cabinetul Dăncilă și-a propus să deschidă altele noi. Înființarea Spitalelor Regionale de Urgență este prioritatea numărul unu pentru sistemul sanitar românesc. Guvernul PSD-ALDE s-a angajat să realizeze o serie de investiții majore în Sănătate, cum ar fi construirea a opt spitale regionale și a unui spital republican la București, conform Programului de guvernare 2018-2020. Acestea vor fi construite la Timișoara, Târgu-Mureș, Constanța, Brăila-Galați, Brașov, Cluj, Craiova și Iași, proiectele ultimelor trei unități aflându-se într-o fază avansată de pregătire a lucrărilor. Indiferent de forma lor de finanțare, acest tip de spitale trebuie să fie construite și în țara noastră, iar noi, politicienii de la toate partidele, trebuie să lăsăm deoparte orgoliile sau diferitele interese pentru a susține astfel de proiecte extrem de importante pentru populație”, mai precizează președintele PSD Gorj în cea mai recentă declarație politică.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: