spot_img
10.6 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăEvenimentNouă persoane au fost încătușate după perchezițiile la traficanții de droguri

    Nouă persoane au fost încătușate după perchezițiile la traficanții de droguri

    Nouă persoane au fost reținute în urma perchezițiilor care au avut loc miercuri la mai multe persoane suspectate de trafic de droguri. Acestea vor fi prezentate Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă.

    Procurorii Biroul Teritorial Gorj din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj au efectuat 32 percheziţii domiciliare pe raza județelor Cluj, Caraş-Severin, Sibiu, Argeş, Mureş, Vâlcea, Dâmboviţa, Dolj, Mehedinţi, Gorj. Acțiunea a avur ca scop destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în efectuarea de operațiuni cu droguri și substanțe etnobotanice. „Capul“ rețelei ar fi un tânăr de 33 de ani din orașul Rovinari.

    „În cauză există suspiciunea rezonabilă că în anul 2018, trei suspecţi au inițiat și constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunii de efectuare, fără drept și fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, faptă urmată de săvârșirea în mod repetat a infracțiunii de efectuare, fără drept și fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pe raza judeţului Gorj. În concret, membrii grupului, prin intermediul unei aplicaţii, au comandat diferite cantități de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, de la doi suspecţi din municipiul Cluj-Napoca, persoane care au aderat și sprijinit grupul infracțional organizat mai sus menționat. Produsele psihoactive noi erau expediate prin intermediul a două firme de curierat rapid, folosind în mod fictiv denumirea unor societăți comerciale. De asemenea, destinatarii coletelor foloseau în relația cu firmele de curierat numele unor persoane fictive, pentru a evita deconspirarea activității infracționale și identificarea acesteia de către organele de urmărire penală. Coletele erau preluate de membrii grupului infracțional organizat, direct sau prin persoane din legătura infracțională, folosind la rubrica contact destinatar posturi telefonice aparținând acestora, cât și unor persoane interpuse. După ridicarea coletelor, produsele susceptibile de a avea efecte psihoactive erau porționate și ambalate, iar ulterior distribuite către consumatorii finali de pe raza județului Gorj“, se arată într-un comunicat al DIICOT. Membrii grupului au expediat prin intermediul firmelor de curierat, produse psihoactive noi și către persoane din județele Mureș, Sibiu, Vâlcea, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin.

    13 grame de cannabis

    În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit două pistoale tip airsoft, 750 de grame de fragmente vegetale susceptibile de a avea efecte psihoactive, 13 grame de cannabis, 57 de comprimate Xanax, 5 țigarete confecționate artizanal, 5 g. de substanță pulverulentă de culoare albă, 7 cântare, 10 grindere, 28 de telefoane mobile, un laptop, o tabletă, 2 hard-discuri, 18.000 de lei și înscrisuri. 27 de persoane au fost conduse la sediul poliției, urmând a fi prezentate procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: