spot_img
18.3 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 2, 2024
Altele
    AcasăActualitateParcarea „Rodna“, preluată de Primăria Târgu Jiu. Cât va fi taxa de...

    Parcarea „Rodna“, preluată de Primăria Târgu Jiu. Cât va fi taxa de parcare

    Parcarea de la Rodna va trece de la jumătatea lunii viitoare în administrarea Primăriei Târgu Jiu, după ce contractul de concesiune încheiat cu firma Rodna va expira. Consiliul Local a aprobat trecerea în administrarea Direcției Publice de Patrimoniu Târgu Jiu a parcării publice din municipiul Târgu Jiu, Piața Centrală-Complexul comercial. Parcarea va funcționa cu taxă între orele 7,00-19,00, timp de 12 ore pe zi.

    O noutate o va reprezenta taxa de 1 leu, pentru o jumătate de oră pe care primăria vrea s-o introducă, față de 2 lei/oră cât este tariful perceput în parcările cu taxă din municipiul Târgu Jiu. Această mențiune era specificată și în proiectul de hotărâre privind preluarea parcării de la Rodna, dar consilierul local Eduard Lădaru s-a opus menționând că măsura trebuie aplicată pentru toate parcările cu taxă, și nu doar pentru una singură. Cu toate acestea, consilierii au votat proiectul cu privire la preluarea parcării în administrarea primăriei și tariful de 1 leu/30 de minute.

    Taxă de concesiune de 9.000 de lei

    Parcarea este administrată de aproximativ 20 de ani de societatea care deține la Piața Centrală un complex comercial. Taxa de concesiune pe care o plătește primăriei este de aproximativ 9.000 de lei lunar, pe lângă faptul că mai încasează chirie de la unele spații care se află pe terenul primăriei. Terenul are o suprafață totală de 3.900 metri pătrați.

    Scandal în jurul parcării Rodna

    Un întreg scandal s-a desfășurat pe tot parcursul anului între consilierii locali PSD-ALDE și primarul Marcel Romanescu pe tema parcării de la Rodna. Consilierii care formează majoritatea în Consiliul Local Târgu Jiu doreau ca parcarea să fie concesionată tot unui operator privat care să amenajeze o parcare cu subterană sau supraetajată, în timp ce primarul Romanescu dorește ca parcarea să fie preluată și administrată de primărie. S-a ajuns chiar și la DNA, după ce oamenii de afaceri care dețin Complexul Comercial Rodna și administrează în prezent parcarea au depus o plângere împotriva conducerii Primăriei Târgu Jiu. Marcel Romanescu a fost chiar audiat la sediul DNA Craiova în acest dosar penal.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!