spot_img
Altele
    AcasăEvenimentBătrân cu comoție cerebrală, nevoit să aștepte ambulanța ore întregi

    Bătrân cu comoție cerebrală, nevoit să aștepte ambulanța ore întregi

    Un bătrân din comuna Alimpești a fost plimbat, miercuri, între spitalele din Novaci și Târgu-Jiu, după ce a suferit un atac cerebral. Rudele bolnavului acuză că a fost lăsat să aștepte cinci ore la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Târgu-Jiu până când a fost transferat la un spital din Craiova.

    „Tatăl socru a fost găsit de o ambulanță. I se făcuse rău. Ambulanța venea de la Novaci și se ducea la un caz la Alimpești. L-a luat și l-a dus la Spitalul Orășenesc Novaci, iar cei de acolo au luat legătura cu noi și ne-a spus să așteptăm pacientul la spital la Târgu Jiu, pentru că a fost nevoie de ambulanță cu medic. Suntem plimbați de la Spitalul 700 la cel de pe Tudor Vladimirescu, unde i s-a făcut un tomograf și i s-a găsit un cheag de sânge de 55 cu 33 și altul mai mic. De trei ore așteptăm să vină o ambulanță. Dacă sângele îi inundă creierul îi este fatal. Am stat azi-dimineață de la ora 7,00 și până la ora 15,00 nu se găsise o ambulanță. Este strigător la cer. Nu se găsește o ambulanță la o altă subunitate. De ce nu ni s-a dat o ambulanță direct să fie dus de la Novaci la Craiova?“, a spus ginerele bătrânului.

    Doar două echipaje cu medic au lucrat

    Constantin Mitroi, directorul Ambulanței Gorj, spune că miercuri, 5 decembrie, au lucrat doar două echipaje cu medic, care au fost depășiți de solicitări: „A fost un caz mai deosebit. Pe tura de zi a rămas o singură ambulanță cu medic, pentru că cealaltă al fost dirijată pentru un transfer la București. Ambulanța a fost trimisă de dimineață la un caz la Bălești, pentru preluarea unei paciente cu simptome destul de grave. A fost predată la UPU, dar între timp a apărut o altă solicitare pentru un pacient de la spitalul Novaci la spitalul din Târgu Jiu. S-a preluat pacientul și s-a dus la UPU. (…) Între timp, pacienta de la Bălești a decedat și ambulanța a fost blocată Imediat după ce ambulanța s-a deblocat s-a deplasat și a transportat pacientul la Craiova“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: