spot_img
Altele
    AcasăActualitatePedeapsă mai blândă pentru fostul primar al comunei Săcelu

    Pedeapsă mai blândă pentru fostul primar al comunei Săcelu

    Ion Voica, fostul primar al comunei gorjene Săcelu, a scăpat cu o pedeapsă mai blândă în dosarul penal în care a fost trimis în judecată, în anul 2014, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dar și pentru alte fapte.

    Curtea de Apel Craiova a constatat că o serie de acuzații s-au prescris, cum ar fi cea de luare mită. „În temeiul art. 16 lit f Cpp , rap la art 17 alin 2 Cpp inceteaza procesul penal impotriva inculpatului Voica Ion pentru infracțiunea prev de art 289 alin 1 Cp anterior, art 41 alin 2 Cp anterior, art 5 Cp , ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale, în conditiile art 122 alin 1 lit e Cp anterior, art 124 Cp anterior, deciziei 1092/2012 a Curtii Constitutionale“, se arată în sentința instanței de judecată.

    Fostul primar a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de un an și jumătate, după ce, inițial, Judecătoria Novaci îl condamnase la doi ani de închisoare cu executare: „Aplică inculpatului Voica Ion pedeapsa cea mai grea, de 1 an si 6 luni închisoare. Aplică pedepsa accesorie, prev de art. 71 alin. 2 C.pen. constand in interzicerea drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a) teza a II-a şi lit. b) C.pen, astfel cum s-a dispus prin sentinta penala nr. 192/2010 a Judecatoriei Novaci, definitiva prin decizia penală a Curţii de Apel Craiova nr. 1671/20.10.2011. In temeiul art 86/1 – 86/2 Cp anterior, art 5 Cp dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an si 6 luni închisoare pe durata termenului de încercare de 6 ani si 6 luni“, se menționează în hotărârea Curții de Apel Craiova.

    De asemenea, instanța de judecată a anulat procesul verbal de punere în posesie a unui teren: „În temeiul art.25 alin. 3 Cod de Procedură Penală dispune desfiinţarea adeverinţei nr. 38/15.07.2011, a procesului-verbal de punere în posesie din 15.07.2011 şi a schiţei topografice aferente, pentru nerespectarea procedurii de punere in posesie reglementate prin dispozitiile Legii 18/1991 si ale Hotarii nr. 890/2005 si constata ca este de competenta instantei civile a stabili îndreptățirea , conform legii, privind punerea in posesie si efectuarea procedurii premergătoare emiterii titlului de proprietate pentru suprafață de 862 mp“.

    Și-a ridicat o construcție pe un teren care nu-i aparținea

    Ion Voica a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci pentru obținerea în mod abuziv a unui teren pe care şi-a ridicat o construcţie, cu destinația de spațiu comercial. Terenul aparţinea fostei SNLO şi cetăţeanului Grigore Toader, atât Complexul Energetic Oltenia, care sunt părți vătămate. De asemenea, Primăria Săcelu s-a constituit şi ea parte vătămată în dosarul cu pricina. Grigore Toader a făcut greva foamei, în anul 2012, în fața guvernului pentru modul abuziv în care Voica a pus mâna pe teren. Cealaltă suprafață se afla în proprietatea CEO.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: