spot_img
6.7 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateBazinele de înot din Gorj verificare de DSP

    Bazinele de înot din Gorj verificare de DSP

    Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Gorj au început verificările bazinelor și ștrandurilor din județul Gorj.

    Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Gorj, verificările au început și se vor derula pe toată perioda verii. Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj, spune că inspectorii vor controla dacă administratorii de piscine realizează dezinfecția periodică și analizele la apă. Va mai fi urmărit și dacă sunt respectate condițiile igienico-sanitare, zonele de alimentație publică, dacă acestea există, dotarea cu echipament a personalului care deservește punctele de alimentație publică respective și altele.

    La nivelul județului Gorj sunt autorizate din punct de vedere sanitar bazine de înot de folosință publică în localitățile Tg-Jiu, Motru, Rovinari, Țicleni, Arcani, Turcinești, Drăguțești, Turceni, Săcelu (bazine termale și piscină) și Tg-Cărbunești.

    Ștrandurile și piscinele trebuie dotate în mod obligatoriu cu puncte de prim ajutor și cu personal specializat și să dețină un registru în care vor fi notate rezultatele buletinelor de analiză a apei dar și substanțele dezinfectante folosite. Din informațiile Direcției de Sănătate Publică Gorj, anul trecut au existat verificări similare și nu au fost depistate nereguli. Controalele sunt dese, aproape săptămânal. În ultimii trei-patru ani, nu au fost probleme în ceea ce privește respectarea normelor de igienă la ștranduri și piscine.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: