spot_img
4.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăPoliticPremierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit marţi, la Bruxelles, cu viitorul preşedinte al...

    Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit marţi, la Bruxelles, cu viitorul preşedinte al Comisiei Europene

    Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit marţi, la Bruxelles, cu viitorul preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, context în care cei doi oficiali au discutat atât despre portofoliul care va reveni României în cadrul Colegiului Comisarilor, cât şi despre propunerile ţării noastre pentru funcţia de comisar european.

    Pe 29 iulie, şefa Executivului de la Bucureşti a avut o convorbire telefonică cu Ursula von der Leyen, ocazie cu care şi-a exprimat interesul pentru un portofoliu consistent în cadrul Colegiului Comisarilor, care să reflecte expertiza României.

    Săptămâna trecută, aflată într-o vizită politică la Iaşi, Viorica Dăncilă a explicat de ce i-a propus pentru funcţia de comisar european pe Rovana Plumb şi pe Dan Nica.

    „Cred că trebuie să vedem dacă comisarii sunt buni sau nu atunci când vor trece de examenul comisiei de specialitate, care va fi abordarea la nivel european legat de aceste două nominalizări. Dacă aceste două nominalizări nu vor fi bune, vom veni cu altele, ne vor spune ‘domnule, pentru un anumit portofoliu trebuie să veniţi cu cineva specialist pe portofoliul respectiv’. (…) La ora actuală, doamna Rovana Plumb este vicepreşedintele grupului S&D din Parlamentul European, domnul Dan Nica este şeful delegaţiei române a europarlamentarilor PSD în Parlamentul European. Sunt oameni care au avut mai multe mandate de deputaţi europeni, cunosc foarte bine instituţiile europene, ştiu modul în care funcţionează şi ştiu ce înseamnă activitatea de comisar european”, a afirmat premierul.

    După întâlnie Viorica Dăncilă s-a arătat mulțumită de întrevedere: „Am avut astăzi, la Bruxelles, o întâlnire extrem de plăcută și productivă cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe care o felicit pentru nominalizarea la conducerea viitoarei Comisii Europene și o asigur de sprijinul deplin al Guvernului României în eforturile asumate de consolidare a proiectului european. Am avut bucuria de a primi aprecieri și felicitări din partea Ursulei von der Leyen pentru modul în care am gestionat Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, un mandat de succes și un proiect care a consolidat poziția țării noastre la nivelul Uniunii.

    Am purtat totodată cu președintele Comisiei o discuție amplă privitoare la implementarea Agendei Strategice a UE (2019-2024) și am elaborat obiectivele României pentru perioada suprapusă mandatului noii Comisii Europene, în domenii legate de asigurarea securității energetice, sectorul digital, schimbările climatice, rolul UE în plan global.

    În cadrul aceleiași discuții am abordat și aspecte legate de viitorul comisar european din partea României, inclusiv în ceea ce priveşte conturarea portofoliului alocat țării noastre în cadrul Comisiei Europene”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: