spot_img
18.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 18, 2024
Altele
    AcasăActualitateDrum nou pe teren alunecos! Investiția de 51 de milioane de lei

    Drum nou pe teren alunecos! Investiția de 51 de milioane de lei

    Un nou drum județean intră în reabilitare. Este vorba despre tronsonul ce face legătura între Logrești-Bustuchin-Roșia de Amaradia- Ciupercenii de Olteț, cu ieșire în DN 67, lucrare stabilită la peste 51 de milioane de lei.

    Prin Programul Operațional Regional autoritățile județene au obținut finanțare pentru încă un drum județean. Lucrările au demarat deja. „De luni au început lucrările efective pe drumul județean 675C, ultimul drum județean finanțat prin Programul Operațional Regional, pentru care CJ Gorj a încheiat contractul de finanțare undeva la sfârșitul anului 2018. Este un drum ce leagă localitățile Logrești, Popești, Bustuchin, Poiana-Seciuri, Seciurile, Roșia de Amaradia, Alimpești, Ciupercenii de Olteț, cu ieșire în DN 67. Valoarea licitată și contractată este de peste 51 de milioane de lei, inclusiv TVA. Drumul are o lungime de 36,5 km. Lucrările care se vor executa, în afară de modernizarea efectivă a acestuia, sunt: reabilitarea a 10 poduri, executarea drumurilor laterale, toate accesele la proprietăți, trotuare, piste de biciclete, stații de transport în comun, și, bineînțeles, marcajele rutiere.”, a declarat președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu.

    170 de km de drum județean în lucru

    Autoritățile județene susțin că prin acest proiect speră să se pună capăt și alunecărilor de teren din zonele afectate. „Cu acest tronson de drum, avem la această dată în lucru 170 de km. de drum județean. Sper ca firma care a câștigat licitația să înceapă cât mai repede organizarea de șantier și în cel mai scurt timp să înceapă, conform proiectului, lucrările de reabilitare. Este un drum învechit, care a fost în mare parte cu suprafață betonată și un drum pe care trebuie rezolvate în primul rând alunecările de teren, mai ales din zona Roșia de Amaradia și Bustuchin. Cu siguranță, aceste probleme vor fi tratate cu prioritate”, a mai declarat șeful județului.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: