spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăActualitateHai și tu să facem județul curat! „Let`s Do It, Romania!”

    Hai și tu să facem județul curat! „Let`s Do It, Romania!”

    În data de 28 septembrie 2019, Consiliul Județean Gorj prin Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj, alături de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Agenția pentru Protecția Mediului Gorj și Garda de Mediu-Comisariatul Județean Gorj vor organiza campania de ecologizare „Let`s Do It, Romania!”, la nivel local. În acest an, activitatea de voluntariat de strângere a deșeurilor în scopul păstrării unui mediu curat se va derula pe raza întregului județ. Organizatorii speră la peste 10 mii de participanți.

    Începând anul 2019, Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj devine organizator județean al campaniei, ca urmare a încheierii unui acord de parteneriat cu Asociația „Let`s Do It, Romania!”, în calitate de organizator național. ” Ne propunem să implicăm cât mai mulți voluntari. Dacă în restul țării această acțiune va avea loc pe 21 septembrie, în județul Gorj și Sibiu va avea loc pe 28 septembrie.  Invit[m alături de noi instituțiile publice dar și pe cei care doresc să se implice, să vină să se înscrie și online. Vom ecologiza tot județul Gorj, dar, ne vom axa pe zonele unde merg turiștii. În ziua desfășurării activității, participanților li se vor distribui, în mod gratuit, saci și mănuși, urmând a fi informați cu privire la modalitățile și punctele de colectare pentru fiecare zonă în parte.  De asemenea, deșeurile menajere colectate din toate zonele județului vor fi transportate și depozitate, în mod gratuit, de către operatorii de salubrizare implicați. Totodată, provoc și presă să participe la o astfel de acțiune prin stabilirea unei zone pe care să o ecologizăm. Anul trecut am fost singurul județ din România care a fost premiat la București datorită acțiunii pe care am avut-o.”, a declarat directorul Serviciul de Salubrizare din cadrul Consiliului Județean Gorj, Luis Popa.

    Rânca, veșnică murdară

    La acțiune momentan au spus prezent comisarii Gărzii de Mediu care au stabilit și zonele unde urmează să acționeze. „Vom participa cu un număr restrâns de comisari, circa 10 oameni, tot personalul nostru. Încercăm să combatem acest flagel, de eliminare a deșeurilor dar din păcate fenomenul continuă fie și din nepăsare fie și din neglijența autorităților. Ne dorim să fim printre județele fruntașe și vrem să dăm un exemplu prin rezolvarea punctelor critice ale județului. Vom ataca zonele din Rânca. Novaci, Baia de Fier, Cheile Sohodolului și nu numai”, a declarat conducerea Gărzii de Mediu, Gheorghe Sanda.

    Ambrozia, o altă problemă a Gorjului

    Agenția pentru Protecția Mediului Gorj va participa la acțiune derulând o serie de măsuri împotriva celei ai periculoase plante, ambrozia. „Pe lângă acțiunea de colectare a deșeurilor Agenția națională pentru Protecția Mediului a decis combinarea acestei acțiuni cu cea de combatere a ambroziei. Vom lua legătura cu DADR și cu primăriile și în acea zi să avem o acțiune comună. Vorbim despre o plantă alergenă și sperăm să combatem această plantă deoarece acțiunile nu au fost de mult luate în calcul”, a declarat Nicolae Giorgi directorul APM Gorj.

    Desfășurarea și organizarea „Let`s Do It, Romania!” în toamna anului trecut, a avut ca rezultat în județul Gorj, colectarea și depozitarea a 55.000 de saci cu deșeuri, fapt care a dus la clasarea pe locul al patrulea a SJGDAS Gorj la nivel național.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: