spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitatePolițistul acuzat că a comis furturi în Germania, deși se afla în...

    Polițistul acuzat că a comis furturi în Germania, deși se afla în România, a fost eliberat din arest

    Agentul de poliție, Martin Voinescu, conductor canin în cadrul Poliției Târgu Jiu, a fost eliberat din arestul preventiv. Acesta a fost arestat în urmă cu o săptămână și jumătate după ce în cazul său fusese emis de autoritățile din Germania un mandat european de arestare privind un dosar de furt. Polițistul a susținut că nu a fost plecat în Germania și nici în altă țară în perioada în care au fost comise furturile respective. Singura legătură este o dubă pe care a vândut-o unui cetățean, dar acesta nu a înregistrat-o pe numele său, iar mașina ar fi fost folosită la transportul bunurilor furate.

    Hotărârea de eliberare din arest preventiv a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție: „Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind arestarea provizorie în vederea predării, către autorităţile din Germania, a persoanei solicitate. Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 21 ianuarie până la 19 februarie, inclusiv. (…) Dispune punerea de îndată în libertate a persoanei solicitate”, a stabilit instanţa supremă.

    „Și-au dat seama că este vorba despre o eroare judiciară“

    Mioara Văduva, avocatul agentului de poliţie din Târgu-Jiu, susține că clientul său este nevinovat și că s-a făcut dreptate: „A fost admisă contestaţia. Este la ora aceasta deja liber. S-a trimis dosarul de la Parchetul Curţii de Apel Craiova cu mandatul netradus. În sfârşit şi-au dat seama că este vorba despre o eroare judiciară, un complet de judecată echilibrat, care face aplicarea dispoziţiilor legale. Nu se puteau da cele 15 zile în condiţiile în care nu ai niciun indiciu că acel om a săvârşit fapta. Este o soluţie legală, corectă. S-a făcut dreptate”.

    Apărătorul susține că poliţistul nu a plecat din România din 2015. În perioada 2009-2011, bărbatul a lucrat în Germania, însă din 2015 nu a mai plecat din România. Faptele de care este acuzat ar fi fost făcute în noaptea de 20 spre 21 septembrie 2018.

    Procesul privind temeinicia mandatului de arestare preventivă se relua la Curtea de Apel Craiova pe data de 23 ianuarie.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: