Acasa / Actualitate / Acuzată de agresiune, directoarea Şcolii din Plopşoru şi-a dat demisia

Acuzată de agresiune, directoarea Şcolii din Plopşoru şi-a dat demisia

Şi-a dat demisia din funcţia de director al unei şcoli generale din judeţul Gorj, după ce părinţii unui elev susţin că profesoara cu pricina le-ar fi lovit copilul cu catalogul în cap, în nenumărate rânduri. Este vorba de directoarea Şcolii Generale Plopşoru, Gabriela Popescu, care se pare, nu este la prima acuzaţie de acest fel. În urmă cu câteva luni, mai precis în lume martie, o elevă din unitatea şcolară ar fi fost găsită în toaleta şcolii cu venele tăiate, motivând că a recurs la acest gest din cauza faptului că directoarea a certat-o pentru că venise îmbrăcată indecent. În acea perioadă, Inspectoratul Şcolar General Gorj a deschis o anchetă internă pentru a vedea cine se face vinovat de incidentul respectiv.

Demisie la nivelul conducerii Şcolii Generale Plopşoru. Directoarea unităţii de învăţământ, Gabriela Popescu, şi-a dat demisia în urmă cu două zile, motivând faptul că a împins-o spre acest gest conflictul iscat cu unul dintre copii, ai cărui părinţi o acuză de agresiune. Pe adresa redacţiei acum câteva zile a sosit un mesaj „acuzator” la adresa directoarei. „La Şcoala din Plopşoru directoarea şcolii îşi continuă comportamentul agresiv cu elevii. Deşi la Parchet şi şa Poliţia Turceni există un dosar de cercetară penală pe numele directoarei Popescu Gabriela, aceasta fiind acuzată că a lovit un elev cu catalogul în cap, în mod repetat, Inspectoratul Şcolar nu s-a sinchisit să investigheze cazul. Mai mult decât atât directoarea respectivă a fost „sancţionată” cu gradaţie de merit pentru următorii cinci ani”, se arată în mesajul respectiv. Contactată telefonic pentru a confirma sau infirma afirmaţiile, Gabriela Popescu, directoarea Şcolii Generale din Plopşoru se apără, declarând faptul că nimic din ce s-a spus nu este adevărat. Mai mult, ştie despre reclamaţiile părinţilor şi spune că aceste conflicte au împins-o spre gestul de a-şi da demisia, chiar zilele trecute. „Nu este adevărat ce se spune. Incidentul s-a petrecut vineri. Elevul a sărit geamul cu alţi doi colegi, deşi ştiau că nu au voie să facă asta. Au sărit geamul din şcoală, în curtea şcolii fiind în pauză. Erau trei elevi, nu i-a agresat nimeni doar i-am mustrat verbal. I-am certat şi înainte pentru că nu aveau voie să sară fereastra. De ieri (nr 20 iunie) mi-am dat demisia din cauza acestor conflicte care se pare nu se mai sfârşesc. Aceşti părinţi m-au reclamat peste tot, de la poliţie, la inspectorat, pentru simple observaţii. Nu l-a agresat nimeni pe copil. I-am chemat vineri la şcoală pe părinţi să discut cu ei despre acest copil, însă, nu au venit. Acum au ajuns şi aici”, a spus mâhnită Gabriela Popescu. Aceasta a mai adăugat faptul că nu se gândeşte să plece din învăţământ şi că va rămâne în continuare cadru didactic în Şcoala din Plopşoru, fiind titulară pe post. „Voi rămâne cadru didactic în continuare, în şcoală, pe postul de profesor de matematică, pentru că sunt titulară pe post”, a adăugat Gabriela Popescu. Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj confirmă demisia Gabrielei Popescu, din funcţia de director al unităţii de învăţământ. „Doamna directoare s-a prezentat la noi cu demisia, motivând că recurge la acest gest din motive personale. Noi am luat situaţia ca atare”, a spus Ion Işfan, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

4 comentarii

 1. nu sunt adevarate cele spuse despre  doamna directoare. ce nu se stie insa si ar trebuii sa se faca o ancheta interna atat de catre inspectoratul scolar cat si de politie  in incinta scolii este faptul ca profesorul de religie care pe primul semstru are la activ 40 de corigenti este cel care agreseaza in mod frecvent copii la ore batandu-i cu pumnul si piciorele acestia plangandu-se casa la parinti. si ar mai fi multe alte lucruri care daca s-ar afla ar reduce din prestigiul scolii.

  • andreea: nu sunt adevarate cele spuse despre doamna directoare. ce nu se stie insa si ar trebuii sa se faca o ancheta interna atat de catre inspectoratul scolar cat si de politie in incinta scolii este faptul ca profesorul de istorie care pe primul semstru are la activ 40 de corigenti este cel care agreseaza in mod frecvent copii la ore batandu-i cu pumnul si piciorele acestia plangandu-se casa la parinti. si ar mai fi multe alte lucruri care daca s-ar afla ar reduce din prestigiul scolii.
    

 2. sunt de acord cu andreea. si fiul meu este elev al acestei scoii si deseori se plange acasa de cat de agresiv este profesorul de religie cu ei. nu sunt adevarate cele spuse despre  doamna directoare. ce nu se stie insa si ar trebuii sa se faca o ancheta interna atat de catre inspectoratul scolar cat si de politie  in incinta scolii este faptul ca profesorul de religie care pe primul semstru are la activ 40 de corigenti este cel care agreseaza in mod frecvent copii la ore batandu-i cu pumnul si piciorele.

  • ecaterina: sunt de acord cu andreea. si fiul meu este elev al acestei scoii si deseori se plange acasa de cat de agresiv este profesorul de istoriecu ei. nu sunt adevarate cele spuse despre doamna directoare. ce nu se stie insa si ar trebuii sa se faca o ancheta interna atat de catre inspectoratul scolar cat si de politie in incinta scolii este faptul ca profesorul de religie care pe primul semstru are la activ 40 de corigenti este cel care agreseaza in mod frecvent copii la ore batandu-i cu pumnul si piciorele.
    


    

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*