Acasa / Actualitate / Avalanşă de anchete în cazul tinerei decedate

Avalanşă de anchete în cazul tinerei decedate

Colegiul Medicilor îşi continuă ancheta în cazul tinerei din Cărbuneşti, ce a decedat pe masa de operaţie joi seara. Deşi raportul medico-legal nu a ajuns încă la Colegiul Medicilor, purtătorul de cuvânt, medicul Gheorghe Stanciu a declarat că se vor aduna probe pentru a se da o concluzie certă, în cazul tinerei de 30 de ani. Verificări în cauza respectivă fac si procurorii, după cum a informat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vineri după-amiaza, în urma efectuării necropsiei, medicii de la Serviciul de Medicină Legală Târgu-Jiu au stabilit că uterul pacientei de 30 de ani care a decedat era intact, dar că decesul a survenit în urma în urma unui şoc hemoragic suferit din cauza unui anevrism de ramură a arterei aorte. Mai mult decât atât, medicii legişti au prelevat probe pentru confirmare microscopică şi toxicologică. Ieri, raportul medico-legal nu ajunsese la Colegiul Medicilor, însă, indiferent care ar fi fost acesta, se continuă verificările şi adunarea de probe de către Comisia Jurisdicţională. „Noi nu am primit nici un rezultat. S-a întrunit Comitetul Executiv şi a aprobat deschiderea unui dosar iar preşedintele Comisiei de Jurisdicţie a început demersurile pentru strângerea de probe. Nu are nici o legătură conţinutul rezultatului cu ancheta Colegiului”, a precizat medicul Gheorghe Stanciu, purtător de cuvânt în cadrul Colegiului Medicilor. În plus, acesta a mai declarat că, în situaţia în care vor exista dubii este posibil să se ceară o concluzie, înainte de pronunţare şi la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti.

Dosar penal, în cauză

Tot ieri, conducerea Parchetului Local a dispus constituirea unui dosar penal în cauză efectuându-se cercetări cu privire la împrejurările în care s-a produs decesul tinerei în vârstă de 30 de ani. „Din primele cercetări s-a stabilit faptul că, la data de 24.05.2012, numita CM, însărcinată în luna a III-a, s-a prezentat la Spitalul Orăşenesc Novaci, după care a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Gorj, la Secţia Terapie Intensivă, unde, la orele 1858, s-a constat decesul”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procurorii gorjeni vor continua cercetările în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare. Medicul Damian Diţescu cel care a intervenit primul în cazul tinerei însărcinate, pentru a-i elimina fătul decedat, a declarat pentru un post local de radio, că se consideră nevinovat şi că a făcut tot ce a putut pentru a salva femeia din situaţia în care se afla. La polul opus se aflau, însă, rudele tinerei care vineri susţineau că vinovat de moartea fetei se face medicul în cauză.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*