spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitateBârcă a pus tractoristul primăriei președinte al „Științei” Turburea

    Bârcă a pus tractoristul primăriei președinte al „Științei” Turburea

     

    ion barcaComuna Turburea este, de departe, un loc parcă izolat de civilizație, un loc unde timpul și, în același timp, inteligența celor care conduc unitatea administrativ teritorială, pare să fi stat pe loc. Cu un primar pentru care examenul de Bacalaureat este încă un țel neatins, iar numărul dosarelor penale i-ar face invidioși pe mulți dintre infractorii cu notorietate, comuna se bucură de o administrație construită, parcă, după chipul, asemnănarea și coeficientul de inteligență al întiului om din localitate. Cel mai proaspăt exemplu că nu trebuie să fi prea trecut pe la școală ca să ții în mână parte din frâiele comunității este numirea, la propunerea primarului Ion Bârcă, în fruntea clubului de fotbal din localitate, a lui Florea Nicolici. Individul, cu studii similare cu cele ale lui Bârcă, este tractoristul primăriei. Ironia sorții, clubul pe care îl conduce se numește… „Știința” Turburea.

    Primarul Ion Bârcă este renumit pentru faptul că promovează „intelectualii” comunei în funcții cheie la nivelul administrației publice. Oameni care au renunțat să se lupte pentru o amărâtă de diplomă de bac sau indivizi dubioși pentru care pușcăria ocupă un loc de cinste în CV, au ajuns să aibă acces la documentele și, implicit, banii Primăriei Turburea. Este de notorietate numirea în funcția de șef al Serviciului Public de Gospodărire Comunală Turburea a lui Cosmin Șerban Becheru, cumnatul lui Ion Bârcă, în anul 2014, o numire care a atras după sine și o cercetare penală, pentru conflict de interese. Gravitatea faptei a fost cu atât mai accentuată cu cât Becheru avea și un trecut destul de dubios, fiind condamnat pentru furt. Și nu de oriunde, ci chiar din Primăria Turburea. Este adevărat, fapta s-a petrecut în 2005, însă, chiar și așa, este de-a dreptul supefiant cum primarul Bârcă s-a gândit să pună, practic, lupul paznic la oi. Asta în condițiile în care este cunoscut faptul că șeful SPGC avea, printre altele, îndeletnicirea de a strânge banii de la localnici pentru consumul de apă. Cum poți pune un hoț, chiar și unul reabilitat, șef la un serviciu public al Primăriei Turburea este greu de înțeles, însă, așa cum spuneam anterior, localitatea este, parcă, izolată de civilizație.

    Tractoristul, președinte de club

    „Tradiția” continuă, însă, și în 2015, Bârcă mergând pe aceleași criterii de selecție atunci când vine vorba de numirea unor oameni în fruntea unor servicii subordonate Primăriei Turburea. Drept urmare, în luna decembrie a anului trecut, Bârcă, printr-o hotărâre adoptată pe nerăsuflate de subordonații săi din Consiliul Local Turburea, l-a numit pe un anume Florea Nicolici în fruntea clubului de fotbal din localitate. Omul acesta se bucură de niște calități similare cu cele ale lui Bârcă și, totodată, cu cele ale cumnatului primarului, Becheru: nu a dat prea des pe la școală, având încă diploma de bac drept țel neatins și, pe vremea când era mai tânăr și își satisfăcea stagiul militar, a cunoscut răcoarea unui „beci domnesc”. Așadar, calitățile îl recomandă din plin pentru a conduce echipa de fotbal. Ironia sorții, clubul respectiv se numește „Știința”, numele fiind, probabil, singurul element din această asociere care trădează inteligență.

    facsimil

    N-ai carte, ești pus în comisii de recepție

    Dacă administrarea banilor clubului pare, deja, o pălărie prea mare pentru coeficientul de inteligență al desemnatului, atunci, cu siguranță lucrurile se complică și mai mult în condițiile în care respectabilul președinte al „Științei” Turburea a fost, în primăvara anului trecut, membru al unei comisii de recepție. Și nu doar el, ci și un alt salariat al primăriei, la fel de încărcat de intelectualitate: un muncitor! Acești doi oameni au dat cu subsemnatul pentru achiziționarea a vreo 5.000 de tone de piatră, care a fost, cel puțin pe acte, împrăștiate pe drumurile din comună. Și, surprinzător sau nu, au rămas în acea comisie de recepție constituită prin dispoziția primarului Bârcă, doar vreo două luni. Cam perioada în care a fost livrată piatra, după care au revenit la „funcțiile” de bază pe care le aveau la nivelul administrației locale. Sună dubios? Cu siguranță. Dar, când ai un primar care ține în buzunar chitanțierul pentru chermezele de la cantina Primăriei Turburea și este chiar dispus să împartă „profitul” cu cei care vor să inre în jocul său murdar, atunci astfel de numiri nu mai par așa „ieșite din comun”. Dar, despre asta, în edițiile viitoare.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: