spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 17, 2024
Altele
    AcasăActualitateCazul unei jurnaliste cunoscute CLATINĂ birocrația din România! Se anunță schimbări în...

    Cazul unei jurnaliste cunoscute CLATINĂ birocrația din România! Se anunță schimbări în sănătate

    Ministrul sănătății a respectat termenul pe care i l-a cerut premierul Mihai Tudose și a anunțat miercuri (9 august), în ședința de Guvern, că are un plan concret pentru reducerea birocrației în sistemul de sănătate. Totul a început în urmă cu două săptămâni, când prezentatoarea tv Magda Vasiliu a povestit câte probleme a avut cu statul român după ce a plecat cu băiatul ei, de 8 ani, diagnosticat cu cancer, la tratament în Italia.

    Concret, ministrul sănătății, Florian Bodog, a anunțat că a depus la Secretariatul General al Guvernului propuneri clare, cu termene precise. Câteva dintre măsurile anunțate sunt: reducerea numărului de acte necesare pentru eliberarea concediului medical, transmiterea electronică a documentelor, creșterea vârstei până la care un copil poate fi însoțit de părinte în spital. “Au trecut cele două săptămâni acordate Ministerului Sănătății pentru un proiect de debirocratizare… aștept să văd cât suflet și, mai ales, câtă responsabilitate și conștiință au cei responsabili”, a scris Magda Vasiliu, pe Facebook.

    Mai puțină birocrație

    Activitatea medicilor de familie va fi debirocratizată, iar o serie de acte inutile vor fi desființate, a anunțat miercuri ministrul Sănătății, Florian Bodog. Ministrul Sănătății a precizat că a depus, miercuri, la Guvern, propunerile pentru debirocratizarea actului medical. „Împreună cu președintele Casei Naționale de Asigurări, cu consultarea tuturor actorilor implicați, am depus în cursul zilei de astăzi la cabinetul secretarului general al Guvernului propunerile cu calendare și cu termene foarte clare în ceea ce privește debirocratizarea actului medical. În ceea ce privește recunoașterea concediilor medicale acordate în străinătate, pentru părinții care își îngrijesc copiii, am propus creșterea vârstei de la 14 la 16 ani, iar acolo unde vârsta depășește 16 ani, ei vor intra pe zona de asistență specială de tip handicap, cu precizarea că diagnosticele vor fi stabilite prin ordin comun al celor două entități — Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări—, în așa fel încât, dacă există probleme de preluare a unor diagnostice, acestea să poată fi corectate foarte ușor”, a afirmat ministrul Florian Bodog.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: