spot_img
11.7 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăActualitateCeartă în ședința CJ Gorj! Mărul discordiei: modificarea organigramei DGASPC

    Ceartă în ședința CJ Gorj! Mărul discordiei: modificarea organigramei DGASPC

    Modificările organigramei DGASPC Gorj, propuse prin proiectul de hotărâre de joi, au avut în vedere instituirea unor noi structuri funcționale în cadrul unităților de asistență socială (apartamente și o casă pentru copiii din sistem n.red.), justificate prin prisma respectării standardelor minime obligatorii aplicabile fiecărui tip de serviciu social în parte în scopul licențierii tuturor serviciilor sociale furnizate de către aceste structuri funcționale ale DGASPC Gorj, cât și a asigurării serviciilor sociale în comunitățile locale pentru care există cereri. Pentru aprobarea acestui proiect a fost convocată o ședință extraordinară. Consilierii județeni din opoziție au cerut amânarea votării proiectului de hotărâre care viza modificarea organigramei Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj. Aceștia nu au votat proiectul, care a fost aprobat până la urmă.

    Un proiect de hotărâre a creat dihonie între consilierii județeni, cei din opoziție fie abținându-se, fie nevotând proiectul. Este vorba despre reorganizarea organigramei DGASPC Gorj, modificare necesară pentru ca mai multe centre de servicii sociale să obțină licențele definitive de funcționare. Proiectul a fost votat, căci, așa cum a spus și președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, „aprobarea organigramei era elementul lipsă din dosarul de obținere a licențelor definitive de funcționare”. „Prin proiect s-a dorit modificarea, aceasta fiind urgentă, căci pe 23 septembrie expiră licențele de funcționare pentru 12 servicii sociale cu 70 copii. Dacă nu primim licențele definitive, acei copii riscă să fie pe dinafară! Suntem în al XII-lea ceas, dar nu este prea târziu. De aceea am cerut această modificare. De când sunt director, am dispus efectuarea cursurilor de specializare, condiții cerute pentru licențe. (…) Sunt director adjunct de două luni și nu pot să răspund la acțiunile vechii conduceri. Acum suntem aproape de a îndeplini condițiile de licențiere definitive. Este vorba despre 15 copii care vor fi mutați. Autorizația definitivă este pe trei ani de zile și sunt anumite condiții care trebuie îndeplinite. Pentru opt servicii sociale va fi obținută autorizația definitivă, iar pentru celelalte provizorie, căci sunt nou înființate. (…) Erau prea mulți copii, nu existau cursuri de formare continuă pentru fiecare angajat, nu era structura de personal aceste condiții nu erau îndeplinite”, a declarat Laurențiu Diaconescu, director general adjunct al DGASPC Gorj.

    Niciun apartament al DGASPC nu este licențiat acum, urmând să primească licențele definitive, căci acum au fost îndeplinite condițiile. „Centrele de tip familial ale DGASPC au fost reorganizate, căci așa impune legea pentru ca ele să obțină licențierea definitivă. Despre asta a fost vorba cu acest proiect. O să avem inspectori în teren pentru a verifica condițiile din centre. (…) Au fost licențe parțiale date, ele expiră acum în septembrie. Această formă de reorganizare a fost cea mai optimă soluție. Vom obține licența definitivă. Niciun copil din sistem nu este în pericol să rămână pe drumuri”, a spus Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

    Au votat împotrivă

    Consilierii județeni ai PNL au votat împotriva acestui proiect de hotărâre. Liberalilor li s-a părut suspect proiectul și au cerut scoaterea lui de pe ordinea de zi. Nici consilierul Marcel Iacobescu nu a înțeles graba cu care s-a modificat organigrama și ștatul de funcții la DGASPC Gorj, în ședință extraordinară. Denisa Șuță a spus că prin această convocare a unei ședințe extraordinare de CJ, se încearcă mascarea incompetenței lui Dumitru Cotrună ca șef al DGASPC Gorj. „Nu am înțeles de ce au trecut pe repede înainte acest proiect și această organigramă. Această nouă organigramă a fost necesară pentru că apartamentele de tip rezidențial ale DGASPC-în care locuiesc copii-sunt licențiate provizoriu. Le trebuie licență permanentă. Din 2015 se știa acest lucru (…) cei care au fost responsabili de îndeplinirea condițiilor nu au fost în stare să își facă treaba. (…) Dacă nu au licență definitivă, copiii din plasament care locuiesc acolo riscă să fie trimiși în alt fel de plasament. Cred că prin acest proiect de hotărâre se încearcă mascarea incompetenței fostei conduceri a DGASPC. Domnul Cotrună și doamna Iriza trebuiau să fi luat măsurile necesare pentru rezolvarea acestei situații”, a spus Denisa Șuță, consilier județean din partea PNL Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: