Acasa / Actualitate / Claudiu Săftoiu vrea ordine la TVR

Are cea mai importantă funcţie din media!

Claudiu Săftoiu vrea ordine la TVR

Vicepreşedintele PNL Gorj, Claudiu Săftoiu, a fost numit, miercuri, în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al TVR şi în următoarele zile urmează să fie confirmat şi în funcţia de preşedinte-director general al Televiziunii Române. Lipsa de cvorum a fost motivul pentru care ultima procedură nu a fost îndeplinită şi se pare că parlamentarii au lipsit în special de la PSD. Aceştia şi-au motivat ora întârziată din cauza curselor aeriene către localităţile de domiciliu. Liderul PNL Gorj, Dian Popescu, susţine însă că procedura va fi îndeplinită chiar la începutul săptămânii viitoare.

Poate cea mai importantă funcţie a unu politician din Gorj a fost obţinută de Claudiu Săftoiu, fost jurnalist, consilier prezidenţial şi şef al SIE, vicepreşedinte al PNL Gorj, Săftoiu a fost rezervat în declaraţii dar, cu toate acestea, a declarat că imediat ce va ajunge la şefia televiziunii publice are de gând să comande un audit pentru a stabili exact condiţiile în care preia conducerea TVR: „Voi dispune un audit de personal şi un audit financiar care să-mi aducă în câteva săptămâni rezultatele în ceea ce priveşte dinamica cheltuielilor, toate elementele de structură ale bugetului Televiziunii Române ca să ştim de unde pornim într-o amplă acţiune de restructurare pentru a stabili o nouă organigramă şi o nouă paletă de emisiuni. Este o asumare a unei responsabilităţi enorme, dar de care nu îmi este teamă”, a spus Claudiu Săftoiu.

Dian Popescu: „Am avut mână bună”

Şeful PNL Gorj, Dian Popescu se declară încântat de această decizie, dar pe de altă parte este conştient că pierde un candidat la alegerile parlamentare din toamnă: „Am avut mână bună! Domnul Săftoiu ocupă cel mai important post din media românească. De luni, după ce trece de votul din plenul convocat, probabil, în şedinţă extraordinară, se autosuspendă. Cât despre reclamaţia celor de la PDL pot să spun că: ce semeni, aia culegi! Şi PDL a forţat nota pentru că regulamentul şi legislaţia permite acest tip de nominalizare a Consiliului de Administraţie”, a precizat Popescu. Claudiu Săftoiu a fost anunţat ca şi candidat la alegerile parlamentare din toamnă iar în această situaţie, liderul PNL Gorj va trebui să găsească un înlocuitor pentru postul pe care dorea să-l promoveze pe Săftoiu. Noul preşedinte al CA al TVR, rămâne vicepreşedinte al PNL Gorj, dar suspendat pe perioada exercitării mandatului la televiziunea publică.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*