Acasa / Actualitate / Florin Cârciumaru, uns a patra oară în funcţia de primar al municipiului Târgu-Jiu

Florin Cârciumaru, uns a patra oară în funcţia de primar al municipiului Târgu-Jiu

Au primit votul cetăţenilor şi acum vor conduce destinele municipiului Târgu-Jiu încă patru ani. Vineri, într-un cadru cât se poate de oficial prefectul Liviu Andrei a validat mandatul de primar al municipiului, dar şi pe cele de consilieri locali. Chiar dacă se află la cel de-al patrulea mandat, edilul Florin Cârciumaru a avut mari emoţii la rostirea jurământului, convins fiind de faptul că poartă pe umeri o mare responsabilitate.

Şedinţa de Consiliu Local de vineri a fost una cât se poate de importantă. Atât primarul Florin Cârciumaru, cât şi consilierii locali şi de asemenea viceprimarii au fost validaţi pe funcţii. Emoţiile nu au întârziat să apară, cu toate că unii dintre consilieri erau mai vechi în breaslă. Prefectul Liviu Andrei, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, oameni politici din Gorj, dar şi reprezentanţii serviciilor din cadrul Primăriei Târgu-Jiu au ţinut să le fie aproape celor care, pentru încă patru ani, vor ţine în mâini soarta târgujieilor. Şedinţa a debutat cu validarea celor 21 de consilieri locali, trei din cadrul PP-DD Gorj, Constantin Buleteanu, Gheorghe Pecingină şi Alexandru Picui, doi din cadrul PDL Gorj, Eduard Marius Berca şi Nicolae Daviţoiu şi 16 din USL (12 PSD, 3 PNL), Constantin Blejan, Iulian Dascăl, Georgian Gabriel Giorgi, Liliana Luca, Nicolae Mergea, Matei Nădrag, Mihai Paraschiv, Traian Pătrăşcoiu, Aurel Popescu, Nicolae Predescu, Alin Rădulescu, Petrişor Roibu Dincă, Ion Roman Bărbuţi, Adrian Tudor, Mihai Weber.

Şedinţă cu emoţii

Şedinţa a fost una emoţionată iar punctul important a fost acela în care „cei unşi pe funcţii” au depus jurămintele. Elena Ungureanu, secretarul Primăriei Târgu-Jiu a dat citire jurământului. Nu au lipsit nici apostrofările şi nici glumele din interiorul „echipei de consilieri”. Florin Cârciumaru şi-a depus jurământul de credinţă, vizibil emoţionat. „Jur să respect Constituţia şi legile ţării, şi să fac cu bună credinţă tot ceea ce stă în puterile mele, şi priceperea mea, pentru binele locuitorilor municipiului Târgu-Jiu. Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”. Edilul a ţinut să mulţumească cetăţenilor pentru votul de încredere declarând că speră într-o bună colaborare cu noii consilieri sosiţi în echipă. „Ţin să mulţumesc tuturor cetăţenilor, cei care m-au votat şi cei care nu, pentru că de acum sunt cu acte în regulă primarul tuturor cetăţenilor municipiului Târgu-Jiu. Ţin să îi asigur că voi face tot ce ţine de mine şi de echipa de consilieri ca treptat să respectăm şi să parcurgem în condiţii foarte bune programul electoral pe care, dealtfel l-am şi prezentat. Îi asigur pe toţi că Primăria Târgu-Jiu ca şi instituţie şi consilierii locali vor lucra numai şi numai pentru interesele cetăţenilor noştri. Sunt emoţii inerente, nu contează că sunt la cel de-al patrulea mandat. Emoţiile dispar pe parcurs, ştiu că vom face o treabă bună la nivel de oraş. Eu consider că voi colabora foarte bine cu viceprimarii municipiului. Nu pot decât să îi felicit că au intrat în această echipă şi ştiu că vom colabora bine şi vom avea numai rezultate bune pentru oraşul nostru”, a spus edilul municipiului Târgu-Jiu. Mandatele celor doi noi viceprimari au fost şi ele validate în şedinţa de vineri, cu 19 voturi pentru şi două împotrivă.

Călinoiu, învestit astăzi în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean

Prezent la eveniment, Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj l-a felicitat pe Florin Cârciumaru pentru rezultatul votului şi de asemenea i-a îndemnat pe consilieri să aibă şi mai multe proiecte ca până acum. „Mă bucur că, fiind locuitor al acestei cetăţeni, născut, crescut şi educat aici mă bucur că vin şi eu la o învestire şi ştiu că de acum, de-a lungul celor patru ani de zile, la ceea ce am participat eu aici veţi munci cum s-a muncit şi până acum pentru ca oraşul nostru să arate din ce în ce mai bine. Vă felicit pentru rezultatul pe care l-aţi avut în 10 iunie, îl felicit pe domnul primar pentru ce a făcut în oraş, pentru proiectele pe care le-aţi avut împreună şi m-aş bucura să aveţi şi mai multe proiecte împreună. Mă bucur când cineva vine pe la Prefectură şi îmi spune, ce frumos şi curat este Târgu-Jiul”, a spus Liviu Andrei. Ion Călinoiu, cel care va fi învestit astăzi în funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean, pentru încă patru ani, a declarat faptul că acesta este un nou început. „Trăiesc aceeaşi încărcătură emoţională şi în acelaşi timp vă asigur şi sunt pe deplin conştient că astăzi, la nivelul municipiului Târgu-Jiu miniparlamentul şi primarul şi-au asumat responsabilitatea votului, totul pentru binele municipiului Târgu-Jiu. Este un nou început şi o continuitate. Consilierii locali trebuie să se armonizeze din mers, cei noi, şi să formeze o adevărată echipă”, a declarat Călinoiu. Şampania a curs la finalul şedinţei, la fel ca şi urările de bine.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*