Acasa / Actualitate / Leuştean şi Turbăceanu, chemaţi la raport

Leuştean şi Turbăceanu, chemaţi la raport

Nici nu au trecut bine alegerile, că primarii aleşi în Novaci şi Baia de Fier au şi fost puşi la treabă. La primele ore ale dimineţii de vineri, Dumitru Turbăceanu şi Dumitru Leuştean au fost convocaţi de şeful judeţului, Ion Călinoiu, pentru a se implica în soluţionarea problemelor existente în Staţiunea Rânca.

Încă de la construirea primelor pensiuni, zona Rânca a creat probleme autorităţilor judeţene. Întotdeaua în staţiunea montană, curăţenia, dar şi alimentarea cu apă au reprezentat punctul fierbinte. Aşa se face că nici nu au apucat să savureze bine victoria reuşitei, că cei doi primari aleşi, Dumitru Leuştean şi Dumitru Turbăceanu au şi fost convocaţi la şeful judeţului. „Am avut o întâlnire cu cei doi primari aleşi, deoarece curând la Rânca vom avea o problemă critică, seceta apasă şi nu avem apă. În campanie nimeni nu s-a ocupat de curăţenie iar staţiunea este traversată de turiştii care străbat şi parcurg Transalpina”, spus Ion Călinoiu. În ceea ce priveşte sistemul de alimentare cu apă, preşedintele Consiliului Judeţean a specificat faptul că „avem conducte sparte, racordări nelegale şi trebuie să le eliminăm. Primordial este proiectul prin care vrem să dăm în folosinţă cel de-al doilea sistem de apă-canalizare-sistem de epurare”.

Leuştean: „Problemele sunt multe”

În ceea ce-l priveşte pe liberalul Dumitru Leuştean, acesta recunoaşte că alimentarea cu apă, dar şi curăţenia sunt probleme care trebuiesc rezolvate cât mai curând, pentru ca staţiunea să fie la înălţime. „Problemele sunt multe şi în primul rând este nevoie de curăţenie şi apă. Rânca este o zonă plăcută şi împreună cu primarul de la Baia de Fier trebuie să le soluţionăm. Canalizarea trebuie să funcţioneze, avem probleme la bazinele de acumulare şi trebuie să găsim soluţia pentru a le remedia”, a adăugat Leuştean. Aducerea la îndeplinire a acestor obiective este şi în interesul judeţului, care poate atrage mulţi turişti, asta şi datorită faptului că zona Rânca este traversată de Transalpina.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*