Acasa / Actualitate / Ministrul Sănătăţii vine la Bumbeşti-Jiu pentru a redeschide spitalul

Ministrul Sănătăţii vine la Bumbeşti-Jiu pentru a redeschide spitalul

Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti-Jiu, a anunţat că Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii, şi-a manifestat intenţia de a participa, în următoarea perioadă, la redeschiderea spitalului din localitate. Numeroasele demersuri întreprinse de edil pentru redeschiderea unităţii, dar şi noul Guvern USL, dau asigurări că Spitalul de la Bumbeşti-Jiu va funcţiona din nou, după mai bine de un an de la închidere.

Edilul Constantin Bobaru afirmă că acum are susţinere politică şi administrativă pentru redeschiderea Spitalului de la Bumbeşti-Jiu. „Domnul ministru şi-a rezervat acest drept, de a trimite o comisie la Bumbeşti-Jiu. Comisia a văzut spitalul, a văzut dotarea spitalului şi după cum s-a văzut, Spitalul din Bumbeşti-Jiu se va redeschide. Se lucrează la organigramă şi alte funcţii. Am avut primele contacte cu medicii, pentru că avem nevoie de specialişti în spital, cu asistenţii cate au această disponibilitate să se întoarcă la spitalul din Bumbeşti-Jiu. Domnul ministru, în funcţie de calendarul dumnealui vrea să participe la redeschiderea spitalului”, a spus Constantin Bobaru. Mai mulţi medici craioveni ar putea profesa la Spitalul din Bumbeşti-Jiu. Deşi unitatea spitalicească va fi redeschisă, Primăria Bumbeşti-Jiu nu poate acoperi însă, toate posturile deficitare. O parte din personalul care lucra la spital nu vrea să revină la Bumbeşti-Jiu, fiind medicii fiind mulţumiţi de locurile pe care au fost redistribuiţi la celelalte unităţi spitaliceşti. Pentru a găsi cadre medicale specializate, primarul Constantin Bobaru a solicitat sprijin la Direcţia de Sănătate Publică Dolj şi la Rectoratul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova. Abia săptămâna viitoare Bobaru va avea lista completă cu personalul medical care va lucra la Spitalul de la Bumbeşti-Jiu. „Eu am avut discuţii cu majoritatea medicilor, într-adevăr o parte dintre dumnealor se întorc, o parte nu se întorc. Posturile care nu se vor ocupa prin redistribuirea medicilor care au lucrat la Spitalul de la Bumbeşti-Jiu vor fi completate cu alţi medici de specialitate. Luni voi face o deplasare la UMF Craiova pentru a discuta cu medicii rezidenţi care sunt dispuşi să lucreze la spitalul nostru. Am încredere că voi găsi cadrele medicale şi întreaga resursă umană pentru a redeschide spitalul”, a adăugat edilul şef al oraşului Bumbeşti-Jiu.

Un comentariu

  1. Bai primare BOBARU SPAGARU de cand pana cand te ocupi tu cu angajerile la spital veziti bai baiatule de treaba ta vezi ca o sa ai o surpriza neplacuta poate mananci carnati de la porc prin arestul politiei ai grije mare.Vin oameni la tine sa se angajeze la spital si tu zici (mai vedem) ce vrei sa spui seful este Stolojeanu lasa-l frate pe el sa vorbeasca te bagi tu ca musca in lapte a venit o secretara si nu ti-a cazut la pat gata ai facut-o sa plece din primarie.Vezi ca daca afla barbatu contabilei RAIOSU ca io tragi pune cainele ala de il plimba prin oras pe tine.Vezi ca masina cu care te plimbi tu nu este a ta este a primariei si se foloseste in afacerile tale murdare pe care le faci tu tarane.Tu esti soferul tu esti primarul TRAIASCA ROMANIA.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*