Acasa / Actualitate / Mitescu şi Paralescu au demisionat

Din "moralitate",

Mitescu şi Paralescu au demisionat

Democrat-liberalii Iustin Paralescu şi Gheorghe Mitescu au demisionat de la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Social-democraţii Gheorghe Nichifor, respectiv Ion Işfan, aşteaptă ordinul de numire în funcţiile lăsate vacante. Gheorghe Mitescu a confirmat pentru Radio Omega că motivele demisiei sunt unele personale, nu politice şi că avea datoria morală să plece de la Inspectorat odată cu plecarea întregii echipe.

Pedeliştii Iustin Paralescu şi Gheorghe Mitescu au demisionat de la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Atât inspectorul şcolar general, Iustin Paralescu, cât şi adjunctul său, Gheorghe Mitescu, şi-au dat demisia încă de vineri, după ce ministrul Educaţiei a anunţat că şefii inspectoratelor şcolare din 30 de judeţe vor fi înlocuiţi, mâine dimineaţă. Mai mulţi inspectori generali apropiaţi fostei guvernări şi-au dat demisia, la sfârşitul săptămânii trecute, în timp ce alţii vor fi înlocuiţi prin ordine de ministru.

Mitescu şi moralitatea

Inspectorul şcolar general adjunct, Gheorghe Mitescu, a confirmat pentru Radio Omega că motivele demisiei sunt unele personale, nu politice. „Mi-am depus demisia începând cu data de 29 mai, dar am solicitat ca demisia să intre în vigoare odată cu încheierea anului şcolar. Motivele demisie mele sunt absolut personale, dar în principiu, am venit cu o echipă şi dacă acea echipă pleacă, datoria mea morală este să mă duc şi eu”, a mai declarat Gheorghe Mitescu pentru Radio Omega. „Plec de la Inspectorat fără niciun resentiment. Am rămas loial sistemului şi mi se pare normal să plec împreună cu toată echipa. Mă voi întoarce la catedră la Novaci, acolo unde sunt titular”, a mai declarat Gheorghe Mitescu, aflat în preaviz până pe data de 22 iunie. Mitescu a mai precizat că a solicitat Ministerului Educaţiei să fie lăsat la şefia Inspectoratului până la încheierea anului şcolar pentru a nu bulversa activitatea din învăţământul gorjean.

Mitescu, acuzat

Gheorghe Mitescu s-a aflat la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj timp de aproape şapte ani, fiind implicat în mai multe scandaluri privind împărţirea posturilor din educaţie. În locul lui Mitescu va fi numit Ion Işfan, susţinut de actuala uniune aflată la guvernare, iar postul de „general” din învăţământul gorjean îi va reveni lui Gheorghe Nichifor. Ministrul Educaţiei a anunţat că începând cu 22 august, vor fi organizate concursuri „serioase” pentru ocuparea posturilor de inspectori generali în judeţe.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*