Acasa / Actualitate / Prefectul, supărat pe primarii nepregătiţi

Prefectul, supărat pe primarii nepregătiţi

O parte din primarii judeţului au fost convocaţi la o şedinţă de urgenţă de către autorităţile judeţene, Prefectură şi Consiliul Judeţean. Supărarea mare a prefectului Liviu Andrei este că după valul de ninsori vor urma inundaţiile, iar primarii sunt nepregătiţi pentru a interveni cu motopompe.

Convocaţi la o întâlnire cu mai marii judeţului, primarii au răspuns prompt invitaţiei venite din partea Prefecturii Gorj. Aspectele supuse dezbaterii au constat în solicitarea făcută de către prefect, cu privire la achiziţionarea de utilaje de deszăpezire, necesare pentru iarna 2012-2013, dar nu a omis avertizarea făcută edililor şefi cu privire la preconizatele inundaţii. Şi la acest capitol din urmă, reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că autorităţile locale sunt nepregătite. În plus, discuţiile cu primarii s-au arătat necesare pentru că zăpada nu poate sta pe marginea drumului la nesfârşit, iar ninsorile vor fi urmate de inundaţii. „Trebuie dusă zăpada depozitată, asigurat spaţiu de mişcare oamenilor şi găsit răspuns la ce vom face mâine, în două, trei săptămâni când se va încălzi, va ploua şi probabil vom avea inundaţii”, a spus Liviu Andrei.

Andrei: „Vreau să ştiu câţi primari au motopompe?!”

De asemenea prefectul pune problema motopompelor şi a incapacităţii multora dintre autorităţi de a interveni la nevoie. „Vreau să ştiu câţi primari au motopompe?! Vor avea posbilitatea să scoată apa din gospodării, să intervină pentru început în caz de inundaţii? Va veni ISU să-i ajute, dar cât să-i şi ajute?!”, a precizat Liviu Andrei. Problema principală a primarilor rămâne lipsa de responsabilizare şi conştientizare a rolului pe care îl are ca Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă. „Prima intervenţie de aici pleacă, ei stabilesc priorităţile şi ei intră în prima luptă. Ceea ce-i depăşeşte transmit Comitetului Judeţean, dar ei lucrează haotic”, a fost concluzia prefectului. La şedinţă a fost prezent şi primarul Florin Cârciumaru. Nu au lipsit asigurările că încă de pe acum se pregăteşte pentru preîntâmpinarea posibilelor inundaţii. „Am fost înştiinţaţi de Prefectură şi ISU Gorj că urmează temperaturi ridicate şi pot apărea inundaţii. La nivel de municipiu, am discutat cu cei de la Aparegio şi serviciile de deszăpezire să asigurăm scurgerea apei. Trebuie să insistăm pe redresarea circulaţiei, pe degajarea zăpezii de pe principalele străzi întrun timp cât mai scurt”. Reprezentantul Prefecturii va avea în următoarele două zile şedinţe cu toţi primarii judeţului, ele urmând a avea loc pe zone.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*