Acasa / Actualitate / Primarul reales din Peştişani, reţinut de procurori

Primarul reales din Peştişani, reţinut de procurori

Primarul reales al comunei Peştişani, Florin Pavel, a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti după mai multe ore de audieri la Parchetul Judeţean Gorj. Pavel este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, neglijenţă în serviciu şi luare de mită. Edilul s-a declarat nevinovat, afirmând că acuzaţiile aduse sunt nefondate, toate indicând de fapt spre afaceriştii Doru Şerban, zis Habitu, şi Dan Floarea, patronul unei firme din Târgu-Jiu. La alegerile locale din 10 iunie, liberalul Florin Pavel a fost reales de cetăţenii din comuna Peştişani, deşi urmărirea penală a acestuia a început chiar în perioada campaniei electorale.

Primarul comunei Peştişani, Florin Pavel, a fost reţinut, ieri, de poliţiştii gorjeni după mai multe ore de audieri. Procurorii au emis mandat de arestare preventivă pentru 24 de ore. Edilul a fost audiat, ieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj în dosarul în care este acuzat pentru infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, neglijenţă în serviciu şi luare de mită. Florin Pavel a venit la audieri împreună cu avocatul său, dar şi cu Nicoleta Logăscu, contabila primăriei pentru a da explicaţii anchetatorilor. În momentul reţinerii, Pavel a declarat presei că este nevinovat şi că acuzaţiile aduse sunt nefondate, toate indicând spre afaceriştii Doru Şerban, zis Habitu, şi Dan Floarea, patronul unei firme din Târgu-Jiu. „Sunt nevinovat, iar dosarul are legătură cu Habitu, cu Dan Floarea legat de lucrările efectuate la stadionul din Peştişani. Are legătură cu mai multe…” a spus primarul în momentul reţinerii de către poliţişti. Mai exact, ancheta procurorilor gorjeni are legătură cu o tranzacţie dubioasă privind stingerea unei datorii între doi oameni de afaceri gorjeni, Doru Şerban şi Dan Floarea, afacere în care ar fi fost implicată şi primăria condusă de Florin Pavel. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au început urmărirea penală împotriva primarului din comuna Peştişani, Florin Pavel, chiar în timpul campaniei electorale, din sediul primăriei fiind ridicate teancuri întregi de documente. Liberalul Florin Pavel a câştigat, după alegerile din 10 iunie, un nou mandat de primar, fiind reales cu 45 la sută din voturi.

Bani pentru lucrări inexistente

Numele lui Florin Pavel apare în rechizitoriul prin care procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Aristică Doru Şerban, zis Habitu, un bărbat acuzat de cămătărie, evaziune fiscală, şantaj şi spălare de bani. Potrivit anchetatorilor, Aristică Doru Şerban a fost denunţat la Parchet de către omul de afaceri Dan Radu Floarea, finul senatorului Cătălin Voicu, firma acestuia derulând contracte de valori foarte mari cu Primăria Peştişani. Potrivit anchetatorilor, primarul Florin Pavel ar fi acceptat bunuri sau bani de la Dan Floarea pentru ca societatea afaceristului, Tech Safety SRL, a executat lucrări de construcţie la Campusul Şcolar din Peştişani. Edilul mai este acuzat ca ar fi acceptat la plată lucrări care nu au fost realizate în realitate. Valoarea contractului încheiat cu firma lui Floarea s-a ridicat la suma de 148 miliarde de lei vechi, sumă ce urma sa fie alocată de Guvernul României pentru construirea unui Campusului. Numai că Florin Pavel a acceptat la plată suma de 78 miliarde de lei, deşi lucrările nu au mai fost finalizate.

Dian Popescu: Nu comentez deciziile

Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, nu a comentat foarte mult decizia procurorilor de a-l reţine pe primarul localităţii Peştişani, Florin Pavel. Contactat telefonic, preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, a declarat sec că nu comentează deciziile instituţiilor statului. „Nu pot comenta deciziile instituţiilor statului. Şi … nu pot să-mi dau seama, nu am acces la documente, cei care au luat această decizie au acces la probe şi documente. Sper să-şi poată demonstra nevinovăţia, dacă este nevinovat”, a spus şeful liberalilor. Afectat de cele întâmplate este şi vicepreşedintele Gheorghe Orzan, cu atât mai mult cu cât cei doi se cunoşteau bine. „Sper ca Florin Pavel să-şi poată demonstra nevinovăţia. Nu sunt în măsură să comentez”, a precizat vicepreşedintele Gheorghe Orzan.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*